Квартет на Раймунд Хог в афиша на One Dance Week 2015


Квартет на Раймунд Хог в афиша на One Dance Week 2015

3744

Един от най-интригуващите хореографи на съвременния танц за всички времена – Раймунд Хог, в компанията на четирима изпълнители от световна величина, ще представи спектакъла "Квартет" в афиша на One Dance Week в Пловдив.

Проявата е в Дома на културата "Борис Христов" от 19.00 часа на 26 октомври.

Раймунд Хог е дългогодишен драматург на театъра на легендарната Пина Бауш. Носител е на многобройни отличия, между които Награда за хореография на Германия, Награда на критиката на Франция в категорията най-добър чуждестранен спектакъл, а авторитетно списание Tanz го обявява за Танцьор на годината.

"Чрез "Квартет" искам да говоря за живота и смъртта, за човешкия опит, който придобиваме, за връзките, които изграждаме, за различията. В този спектакъл успях да събера любимите си четирима изпълнители – Орнела Балестра, Марион Балестер, Емануел Егермонт и Такаши Уено, които са утвърдени имена на световната танцувална сцена и влагат своите специфични умения и поглед към съвременния танц, допринасяйки по този начин за качеството на спектакъла. Когато към тях се присъедини и японската изпълнителка Юта Ишикава, както и моят артистичен партньор Лука Джакомо Шулте, "Квартет" придоби завършен вид", обяснява хореографът.

Спектакълът е творческа колаборация между танцьори от Япония, Франция, Италия и Германия, които под вещия поглед на Хог създават танцово преживяване, в което умело се преплитат ситуации, движения, емоции – всички те продиктувани от личния им опит и културни особености, които те самите донасят със себе си на сцената.

В "Квартет", както и във всички свои спектакли, Раймунд изпълнява ролята на церемониал майстор, които умело ръководи случващото се на сцената. Неговото тяло, деформирано от заболяване в ранна детска възраст, подсилва ефекта от движенията на танцьорите, отваряйки съзнанието на зрителя за различието във всичките му форми. Спектакълът създава собствено време и пространство, в което детайлът е от изключителна важност, а всяка стъпка и всеки жест са педантично артикулирани от изпълнителите, погълнати от това, което правят. Хореографията се придържа към фиксирани последователности от стъпки и жестове, като правилото е те да не бъдат нарушавани, защото в противен случай действията ще загубят магическата си сила. Красотата на музиката опиянява, а танцът оставя отпечатъците си върху телата и душите на всички, които го съпреживяват.

Билети могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на фестивала, има специален пропуск по 40 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички