Петзвездно фадо от Ана Моура


Петзвездно фадо от Ана Моура

3676

След като от албума на Ана Моура "Desfado" се продадоха стотици хиляди копия, той вече е с петорно платинен статус.

Както е известно, част от песните в него ще бъдат представени от именитата фадища на концерта ѝ в София. Събитието, което ще се състои в зала 1 на НДК на 29 октомври, е организирано от "БГ Саунд Стейдж".

За 45 последователни седмици "Desfado" бе на върха на португалския топ и стигна до първото място на World Music в Англия, Испания и САЩ. Певицата, която измести от класациите популярната и у нас Мариза, пристига в България с голям състав и фадо продукция, каквато до сега българските любители на този стил не са гледали.

Последният диск на звездата бе обявен за най-добрия португалски албум и бестселър на десетилетието. "Desfado" събира някои от най-добрите композитори в  момента. В записите на песните взимат участие легендарни имена,сред които джаз пианистът Хърби Хенкок и саксофонистът на Ролинг Стоунс Тим Райс. Вярна на себе си, вокалистката поднася традиционната музика на Португалия със съвременни средства. Нейната цел е да печели сърцата на младата публика и тя я постига с огромен успех. Турнето за популяризиране на албума ѝ минава с над 300 концерта през всички големи национални и световни сцени.

Известно е, че Ана Моура е първата фадо изпълнителка, пяла в престижната "Карнеги хол" и до сега е единствената фадища, която се изявява пред  огромни тълпи и стадиони с многохилядна публика.

В София Ана Моура ще представи "Desfado" и някои от песните на подготвяния от нея шести албум, който се очаква да излезе преди края на 2015.

Билети - в мрежата на Eventim и на касата в НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички