Класиката среща АББА на сцената в зала 1 на НДК


Класиката среща АББА на сцената в зала 1 на НДК

3666

Хитовете на АББА ще бъдат интрепретирани от солистките Илона Геруат и Анете Хесел на голямата сцена в НДК на 28 октомври.

Поп певиците се превъплъщават в Агнета и Фрида, а невероятната им прилика с великите идоли - както визуална, така и акустична, е причината тази програма да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.

В "Класиката среща АББА" най-известните песни на популярната шведска група, завладели сърцата на три поколения, ще прозвучат в акомпанимент на група и Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Специални гости ще са Михаела Филева, Дивна и Прея. В репертоара са най-популярните и любими на публиката хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи нейното характерно звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър. Българските почитатели да очакват "Mamma Mia", "The Winner Takes It All", "Fernando", "Money, Money, Money" и още над 10 - общо 18, златни композиции на шведската формация.

Илона и Анете с огромно удоволствие са отстъпили правото на нашите момичета да изберат кои изпълнения да участват в програмата. Дивна, чиято дарба познаваме от 11-годишно дете, вече репетира емблематичната "The Winner Takes It All", балада, влязла в историята на поп музиката, но, за съжаление, предизвестила края на най-успешната шведска група. Близки до квартета смятат, че съпругът на Агнета от АББАБьорн, я написва малко преди развода им и всяка нота и дума в нея е преживяна. Краят на АББА като действаща формация официално е обявен в далечната 1983, но музиката ѝ е толкова мелодична и красива, че не слиза от концертните сцени на Европа и света.

"Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремили винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с Дийп Пърпъл и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група. Фреди Меркюри от Куин изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона". Веднага идва ред и на групата АББА с нейната симфонична творба "Интермецо", написана през 1974, която публиката ще чуе в  програмата на концерта", споделя диригентът - маестро Найден Тодоров.

Билети - от 20 лв. до 50 лв., в касите на НДК, мрежите на "Ивентим" и "Тикетпортал".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички