Пловдив Джаз фест с изложба, литературно събитие и още концерти


Пловдив Джаз фест с изложба, литературно събитие и още концерти

3754

"Пловдив Джаз фест" 2015 се разгръща и ще озвучи още няколко места.

Както МySound.bg вече писа, фестивалът, организиран от община Пловдив и Блу Ем, ще се състои между 2 и 6 ноември.

Родната формация Southwick също ще се изяви в афиша на събитието. Музикантите обещават порция свеж и неподправен фънк, който ще прозвучи в "Бийбоп кафе" от 22.00 часа на 4 ноември. Другите гости, които ще изненадат публиката с неконвенционален звук и ще я потопят в света на импровизациите и различното музициране, са Pavel, SkilleR & Logozarov Trio. Техният концерт ще се състои в клуб "Петното" на 5 октомври от 22.00 часа. Последната вечер е изцяло запазена за боса-нова. След концерта на Росалия де Соуса, на 6 ноември от 22.00 ч. в "Бийбоп кафе" почитателите на бразилската музика ще имат възможност да удвоят радостта си с ефирните изпълнения на Brazil Acoustic и да се пренесат в Бразилия с гласа на Павлета Семова.

По време на "Пловдив Джаз фест" бъдещата културна столица на Европа ще пулсира под звуците на джаза, но ще предложи на гостите си не само музика. В програмата на събитието ще има среща с писатели под мотото "Думи върху звуци". Тя ще събере автори, обединени от може би най-характерното свойство и запазен знак на джаза – свободата в изразяването, в клуб "Петното" на 3 ноември. Както джазът е свобода, така и писането, думите са свобода. Затова в "Думи върху звуци" заедно ще бъдат Недялко Славов, Васил Балев, Невена Цанева, Слави Томов, Иван Ланджев, Димитър Ганев. Срещата на думите се организира от Катя Атанасова, която е автор на сборника с разкази "Неспокойни истории" и на пиесата "Да изядеш ябълката" с режисьор Ида Даниел, както и на  единственото в България състезание за разказване на устни истории "Лига на разказвачите", което се провежда от 2005 до сега. Музикалната среда по време на събитието в клуб "Петното" ще бъде в ръцете на Константин Кацарски (Koka Mass Jazz) от група Блуба Лу.

Към музиката и думите в "Пловдив Джаз фест" ще се добавят и картините – в изложбата "Джаз формат". Тя може да бъде видяна в Дома на културата "Борис Христов" от 2 до 6 ноември. Изложбата се организира съвместно с галерия U.P.A.R.K. и в нея, по покана на Радост Коцева, ще се включат Атанас Хранов, Николай Няголов, Румен Жеков, Румен Нечев, Пламен Русев, Камен Старчев и Валери Чакалов.

Специално място в тазгодишното издание на "Пловдив Джаз фест" има публичната лекция, която ще изнесе Анете Гьорес. Тя пристига от Берлин за събитието, което ще се състои в залата на радио Пловдив между 11.00 и 13.00 часа на 3 ноември. В Германия, където живее, преподава и работи, я наричат "Свободния глас". Анете Гьорес е изключителен познавач на гласа, създала е собствена методология за работа с всички, които използват гласа си в своята кариера – от певци, телевизионни водещи и актьори, до топмениджъри и политици от цял свят. В своите 25 години професионален опит, Анете е установила връзка между работата на тялото и дихателната практика, вокалната педагогика,  обучението за артистични гласове и терапията на висококвалифицирани професионално насочени гласове, като от цялото това знание и опит разработва своя техника за работа с глас. След лекцията си на 3 ноември, между 4 и 6 ноември  ще води майсторски клас. Нейното гостуване се осъществява в партньорство със създадената от оперната певица Ина Кънчева фондация "Културни перспективи" и организацията "БГ семинари".

"Пловдив джаз фест" ще бъде домакин и на единственото радио за джаз музика в България Джаз FM радио. Водещите Светослав Николов и Таня Иванова ще звучат в софийския ефир на 104 MgH от студиото на фестивала в Пловдив за една седмица - от 2 до 6 ноември. Така двамата ще споделят впечатленията си от вечерите със слушателите и ще ги срещнат на живо с участниците във фестивала.

В отговор на многобройните запитвания за комбинирани билети, организаторите пуснаха в продажба ограничено количество такива пропуски на специална цена. Те позволяват на закупилите ги да присъстват на всички големи концерти в залата на Дома на културата "Борис Христов" от 2 до 6 ноември. Комбинираните билети са в продажба в мрежата на Eventim и на касите на фестивала в Пловдив, на цена от 99 лв.

Ето ги отново и големите концерти в програмата на "Пловдив Джаз фест" 2015:

Кърт Елинг (на снимката) - 2 ноември, 20.00 часа, Дом на културата "Борис Христов"

Октет Пловдив, JP3 - 3 ноември, 20.00 часа, Дом на културата "Борис Христов", единствената инструментална вечер ще бъде открита от хор Детска китка с няколко любими джаз пиеси

Белослава, Хилда Казасян, Мира Кацарова и Андрония Попова-Рони - "Четири дами пеят джаз" – 4 ноември, 20.00 часа, Дом на културата "Борис Христов"

Виктория Толстой и Якоб Карлсон – 5 ноември, 20.00 часа, Дом на културата "Борис Христов"

Росалия де Соуса – 6 ноември, 20.00 часа, Дом на културата "Борис Христов"

Подробности за фестивала и участниците можете да откриете на: plovdivjazzfest.com

Билетите за концертите в залата на Дома на културата "Борис Христов" са достъпни в мрежата на Eventim.

Пропуските за събитията в клуб "Петното" и "Бийбоп кафе" ще се продават на място.

Публичната лекция на Анете Гьорес, литературната проява и изложбата са с вход свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички