Яко индъстриъл и еротика на Gothic Fest Sofia 2015


Яко индъстриъл и еротика на Gothic Fest Sofia 2015

4069

Ето как всичко се напасна: третото издание на Gothic Fest Sofia е с дата 31 октомври, на която преди хората отвъд океана, а с настъпване на демокрацията и ние, тук, празнуваме - така наречения Хелоуин.

Честно казано, културният афиш на столицата е повече от богат, прелива от оранжеви тикви, черни котки и мацки-вампирки…  Е, няма, просто няма как, да се обиколят всички партита, които нощта предлага. Ние сме на Gothic Fest-a. После се пренасяме към центъра, за да проверим каква е атмосферата в новия концертен клуб на столицата - Live & Loud, чието откриване е по същото време.

За огромно съжаление, това е и денят, в който преброяваме жертвите от ужасен инцидент в съседна Румъния, където по време на концерт за представяне на новия албум на местната метъл банда Goodbay To Gravity, избухна пожар… Почивайте в мир, мили приятели, изгубили живота си по толкова нелеп начин. А на ранените – леко възстановяване.

Няма как след такава трагедия да не се оглеждаме повече в мястото, на което ще е нощната забава, да сме по-мнителни и да си го кажем направо: леко стреснати. Поне аз съм така. Откриваме Underground Gallery/ Studio - на 4 етаж е. Докато се катерим, оставаме с впечатление за декадентско тайно местенце сред складови халета за бог знае какви дейности.

От първоначалния афиш отпадна името на Nano Infect и така ще гледаме 4 банди: Beyond The Fallen, dreDDup, Dead Inside Effect, Holy Constellation. И на  това събитие се прокрадва странната тенденция в България дадени артисти да зациклят и тъкмо като са си тръгнали, да се връщат бързо –бързо. Момчетата от Beyond The Fallen, които гледахме в Mixtape 5 през 2014, или се връщат да дирят невести за женитба, или пък ще купуват имоти по морето... или не – не може ли да допуснем, че просто са били очаровани от публиката тук, а като към това добавим и невестите плюс евтини самолетни билети, как да им откаже човек? С един поглед към плаката на тазгодишното издание на Gothic Fest Sofia, става ясно, че не може, или поне организаторите са обезвредени и италианците пак са тук. Оказва се не само те са повторение в програмата от миналата година. Такова има и с още един от гостите - industrial/electro/ebm проекта си Dead Inside Effect, в който отново виждаме познати лица. Те са първи на сцената, после са италианците Holy Constellation, които представят нещо, наречено Death glam. Едно на ръка, че звукът е доста зле, а и на момчетата им отнема време да се напаснат. Подиумът-сцена е височък, а таванът - не съвсем. Така гостите ще зачегъртат чела в него всеки момент. Ми да не са расли толкова, нали?

Индустриалната обстановка приляга на сърбите dreDDup, които забиват тъй наречения (от самите тях) Massacre Industrial/ Big Beat/Dark Rock/ Demonic Electronic. Публиката, съставена от всякакви чудаци, им е кефи. Следват Beyond The Fallen, които вече си имат фенове у нас след предишния концерт тук. В Mixtape 5 стояха по-добре, а също и звучаха по-добре. Светлинното шоу, както и сценичният пушек, спомогнаха за по-добрия им прием тогава.

И тази година организаторите са включили разни атракции извън концертната програма. Подредена е изложбата Estrous на Полина Цанова, присъстващите се забавляват с бурлески танц, ревю на женско бельо от дизайнерката Мила Докова под името Femme Fatale, а и на щанд с готически бижута на Aeternum Nocturne Gothic Jewelry. Браво за инициативата! И дано намират сили и желание Gothic Fest Sofia да се случва и занапред.

Най-голям интерес от въпросните атракции е проявен към демонстрацията на изкуството Шибари на артистично връзване на тяло от Silent Teddy Bear и BDSM игра от лейди Iron Maiden от smART, дошла от Румъния заедно със своята "робиня", която така и си остана анонимна. Шибари, което идва от Япония, ако не се лъжа, изисква много опит, концентрация, сръчност и не на последно място специален реквизит. Silent Teddy Bear пипа като професионалист – с прецизност и лекота увисва дамата на въжета на съоръжение, което има зад блока, а до него - мъж с тупалка… Представлението започва веднага след сетовете на бандите. После е  шоуто на лейди Iron Maiden, чийто псевдоним не идва от познатата ни хеви метъл група, а от едновремешния уред, наречен iron maiden -   метална кутия, в която се заключва мъж и се ръчка през отвори… Лейди Iron Maiden се занимава с BDSM повече от 3 години и е основен двигател на този тип дейности в  Румъния, да не кажа единствения такъв. Тази вечер представя игра на господарка и робиня – доста еротично шоу, изпълнено с много страст, плам и увереност, по време на което се демонстрира женска гръд - щедро. Добре, че мястото се отоплява, защото не само двете дами са разголени, а доста от гостите – все пак трябва да покажат най-доброто от себе си. Било то дупе, било то деколте...

А, и, между другото, 591 души отидоха, но само във Фейсбук. На място имаше не повече от стотина.

Струва ми се,  ще си задаваме въпроса: "Що е то готик култура и има ли тя почва у нас?" и догодина. Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички