Трети албум от Irfan: The Eternal Return


Трети албум от Irfan: The Eternal Return

4013

Третият албум на родната етно-уърлд група Irfan, наречен "The Eternal Return", който излeзe официално в Европа на 21 септември през френския лейбъл Prikosnovenie, ще има своята премиера в София.

Събитието, което ще се състои в клуб Mixtape 5 на 12 ноември, е специално, защото за последен път тази година групата ще излезе с две певици на сцената. Това е последният им лайв за 2015 с Деница Серафимова. Следващите концерти у нас и в Европа ще бъдат с новия глас на Дарина Златкова.

След концерта в София, Irfan ще свирят в Пловдив в Bee Bop Cafe на 14 ноември, а след това ги чака и поредното европейско турне с дати в Румъния, Унгария, Холандия. На предстоящите шоута те ще бъдат с Дарина Златкова зад микрофона. Събитието в София е последна възможност да видим и чуем Irfan с Деница и Дарина заедно на една сцена.

Както MySound.bg вече писа, съставът представи актуалния си диск в афиша на Transfiguration Festival в село Долен на 20 септември във Велико Търново, заедно с експерименталната етно формация Кайно Йесно Слонце и в двора на Драматичния театър в Пловдив на 21 септември.

Билети на цена 10 лева - в мрежата на Eventim.

Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/870518526317463/

Irfan във Facebook:

https://www.facebook.com/Irfantheband

Irfan са истинска гордост за музикалната ни сцена. Групата е създадена през 2001 от хора, участвали в Исихия, Кайно Йесно Слонце, Ом и Zarathustra. В музикалната им палитра се преплитат както влияния от българския и средноизточния фолклор, така и музикални мотиви от средновековната европейска музика. Имат два албума за френския лейбъл Prikosnovenie: "Irfan" (2003) и "Seraphim" (2007).  Турнирали са в Европа, участивали са в профилирани фестивали като Castlefest, Transfiguration Festival, Entre Muralhas Gothic Festival, Folklorum Festival и редица други.

Третият им албум "The Eternal Return" идва след седемгодишна студийна пауза и бележи завръщането на оригиналната певица на Irfan Деница Серафимова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички