Geoff Tate (екс-Queensryche) с нов албум в София


Geoff Tate (екс-Queensryche) с нов албум в София

4319

Чисто нов албум - "The Key", ще представи у нас Geoff Tate.

Както е известно, бившият вокалист на Queensrÿche пристига за концерт в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 17 ноември, вторник.  Изявата е част от популярната поредица на "София Мюзик Ентърпрайсис" Music Jam Presents.

Анонс на дългоочакваното събитие - от мастития Милко Стоянов:  

Жив ли е прогресив метълът?

Помните ли? По онова време, в изглеждащия сега далечен като друга галактика край на 80-те години, почти всеки интелигентен метъл фен харесваше Куинсрайк. Или най-малкото беше заинтригуван от тях. В морето от твърди банди те бяха нещо ярко и различно, звучаха сложно, но увлекателно, а концептуалните идеи на албумите им бяха съизмерими с величия като Пинк Флойд и Ху. Виртуозността на Крис Де Гармо и мощният, епичен вокал на Джоф Тейт водеха напред една метална машина, която не само рушеше жанровите граници, но... и се продаваше отлично. Култовият албум "Operation: Mindcrime" (1988) отвори вратата,  а последвалият "Empire" (1990) продаде 3 милиона копия и качи бандата от Сиатъл до статута на хедлайнъри по най-големите зали и стадиони.

Сега, десетилетия по-късно, гласът и основният идеен генератор на Куинсрайк Джоф Тейт идва солово за пръв път в София, зареден с чисто нова амбиция и свежа доза вдъхновение. Горчивата раздяла с групата през 2012 е зад гърба му, останалите членове го "уволниха" и получиха по съдебен път името, докато той получи пълни прави върху албума "Operation: Mindcrime", както е името и на соловата му банда, а "The Key", дебютният албум на новата му формация, излезе на 18 септември. Така че българските фенове ще са едни от първите в света, които ще чуят новите парчета.

След 30 години, 13 албума и над 25 милиона продадени копия с Куинсрайк Джоф Тейт вероятно няма за какво да съжалява в своята кариера и житейски избор. Но като всеки енергичен, креативен човек, той мисли само в една посока - бъдещето. Без, разбира се, да загърбва обичаните от мнозина стари парчета на Куинсрайк, които ще прозвучат и в  зала "Христо Ботев". "The Key" е планиран като първа част от нова епична трилогия, която ще продължи традициите и стила му като вокалист и композитор, но и ще изненадва с нови неща. "Музикално, албумът е голямо приключение - разказва Джоф – В него има разпознаваеми елементи, но и свежи, вълнуващи нови посоки. Аз съм фен на стария прогресив, а в него, както знаете, няма правила. Тази свобода е страхотна. Стилово, саундът е нещо като "шведска маса" – тежки китари, яки барабани, сложна концепция, много преходи в настроение и тоналност, нови китарни звуци, много динамика..."

Тайфата приятели и музиканти, свирили заедно с Джоф в "The Key", разбира се, са от топравнище: басисти като Дейв Елефсън от Мегадет и Джон Мойър от Дистърбд, барабаниста Саймън Райт от Ей Си/Ди Си, китариста Кели Грей и доста други. Запазен е и типичният за Тейт фокус върху важни социални теми, няколкото сюжетни линии, смислените текстове. Той описва атмосферата му още като "театрална и кинематографична". Нещо като пъзел за метъл фенове със сиво вещество.

Тейт настоява само на едно – че Operation: Mindcrime НЕ е група, а "музикален проект" на единомислещи, обединени в името на обща цел. Музикалното му верую пък напълно отговаря на комплексния, многослоен прогресив метъл, който прави. "Музиката е лично пътуване и можеш да композираш само за нещата, които те вълнуват. Това е страстта – много е трудно, но тя е най-важната човешка емоция. Не знам дали мога да докосна всекиго, но музиката ми търси пресечната точка между моята и вашата страст. Обичам да пея на живо, пред публика с която мислим еднакво, търсейки този момент на емоционална среща..."

Крайният резултат е "свят от идеи и вдъхновение, в който Тейт предлага на слушателите да се гмурнат".

Мениджмънтът на групата, а и самият Джеф са предпочели музикалния клуб заради доброто озвучаване и по-уютната клубна атмосфера, в която искат да представят чисто новия си концептуален албум "The Key" и целия култов проект "Operation: Mindcrime".

Билетите за шоуто на Operation: Mindcrime до 10 ноември са на цена от 40 лева, след това ще струват 50 лв.

Пропуските могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн на www.Ticketro.bg и касите на "Тикетпро" България и неговите партньори.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички