P.I.F. и Panican Whyasker – за първи път заедно


P.I.F. и Panican Whyasker – за първи път заедно

3670

Голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 ще бъде домакин на първото общо шоу на две от най-емблематичните български инди групи - P.I.FPanican Whyasker.

Събитието щеу се състои на 14 ноември, събота.

Основани през 90-те,  P.I.F. и Panican Whyasker са емблеми на двете най-силни сцени на българската независима музика – варненската и софийската. Те ще обединят енергия в общ концерт, който обещава най-доброто, което двете легендарни формации могат да предложат.

Вратите на клуба отварят в 21.30 часа, a точно в 22.30 старира сетът на Panican Whyasker. Момчетата се завръщат на сцената след едногодишна работа върху нова продукция, която ще представят на живо за първи път. Измежду енергичните парчета, които ще прозвучат, се откроява предстоящият радиосингъл озаглавен "Sick Coloured Planet". Това са и първите записи на Panican Whyasker с новия им басист Александър Обретенов (D2). Всеки, който следи бандата от години, знае че концертите ѝ предлагат великата артистична лудост на Нуфри, ексцентричните китари на Душко и неподражаемите барабани на Даката. Panican обещават да минат и през най-доброто от първите си три албума. Там, където се крият онези "шоубизнес" бисери, издигнали ги до тотални любимци на публиката.

След смазващата софийска енергия, сцената ще бъде превзета от P.I.F., предвождани от артистичния си лидер Димо Стоянов. След неколкократни промени в състава и завръщането на оригиналния китарист Иван Велков, групата е в изключително силен период.  Бас партиите са поверени в талантливите ръце на Юри Божинов, а зад барабаните е Мартин Профиров. P.I.F. също обещават музикална разходка през всички периоди на групата, които им донесоха огромни радиоротации, музикални награди и пеещи фенове в цялата страна. Те ще използват това шоу за да представят на живо нов сингъл със заглавие "Този ден той ще ѝ каже", както и голяма част от предстоящия си албум, който в момента се довършва в Ирландия.

Билети - в мрежата на www.ticketplus.bg по 12 лв., в деня на концерта ще се продават само на място в клуба по 15 лв.

За още новини, музика, снимки и просто клюки – следете събитието във Facebook.

Mixtape 5 е в подлеза на НДК под кръстовището на бул."България" и бул."Черни връх".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички