Васил Спасов Проджект с дебютен албум в Картини от една изложба


Васил Спасов Проджект с дебютен албум в Картини от една изложба

3901

"Funkallero" на Васил Спасов Проджект ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 14 ноември, след новините от 21.00 ч.

Когато в края на август 1971 пианистът Bill Evans издава плочата "The Bill Evans Album", отличена с две награди Grammy, едва ли е предполагал по какви пътеки ще срещне последователи.

В този албум той за първи път записва с пиано Fender Rhodes и през следващите години често изпълнява пиесата "Funkallero" от него с различни формации, сред които със саксофонистите Zoot Sims и Stan Getz.

Под силното въздействие на тази композиция през 2013 пианистът Васил Спасов привлича няколко известни музиканти, за да реализира своя проект "Funkallerо": Димитър Льолев (алт саксофон), Мирослав Иванов (китара), Васил Спасов (пиано), Радослав Славчев (бас китара) и Георги Марков (ударни).

"С точно тези хора ни събра желанието да създаваме музика. Лаская се от мисълта, че именно любовта ни към музиката е онази енергия, довела до издаването на албума. С голяма радост се събираме, репетираме, а концертите ни се превръщат в нещо специално. Енергията, която си предаваме, бързо намира резонанс в публиката. Това е още едно от нещата, които за нас са много, много важни", казва Васил Спасов.

Дебютния си албум "Funkallerо" издават, след като е съзрявал в продължение на две години – и на репетиции, и на участия на живо.

"Искахме всеки уникален миг от нашето ежедневие да влезе в музиката ни. Вече бях написал пиесите, но на репетиции и на концерти винаги се случва някой да подхване нещо свое, което после се превръща във "фолклор" на групата – продължава Васил. –  Всеки от нас носи собствения си "глас" и албумът стана наистина специален".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички