Вики Алмазиду с премиера на Нина в Пловдив


Вики Алмазиду с премиера на Нина в Пловдив

3871

"Камерна сцена Пловдив" представя "Нина" - новия албум на Вики Алмазиду, от 19.00 ч. на 18 ноември.

Концертът е в Първо студио на Радио Пловдив със специалното участие на гръцкия пианист Григори Симадополус.

"Кога елегантно, интимно и задълбочено, кога усмихнато или с тъга, кога с неспокойствието на онзи вдъхновяващ и обновяващ полет на музикантското въображение, албумът на Вики Алмазиду и Милчо Левиев за пореден път напомня, че новаторството в музиката е не нарочна цел, а несекващо и споделено  състояние", писа проф. Клер Леви в критическия си отзив след представянето му в София.

"Нина" е уникален по рода си – изцяло акустичен, записан с 9 микрофона. Записите са осъществени в студио, но в компанията на публика, с идеята да се предаде неповторимото усещане за музициране на живо. Албумът съдържа поетични интерпретации за глас и пиано на малко известни класически джаз стандарти на Били Холидей, Дюк Елингтън, Ричард Роджърс, Джордж Гершуин и др. Сред 11-те му пиеси се откроява една оригинална песен, дала името на целия албум и посветена на петгодишната внучка на Алмазиду - Нина.

"Записахме "Нина" с Милчо, но специално за Пловдив ще го представя с Григори Симадополус – един от водещите гръцки пианисти. Обаче Милчо ще е в залата, а той е спонтанен..." - с усмивка открехва завесата Вики Алмазиду.

Представянето на "Нина" е поредната премиера на "Камерна сцена Пловдив". "Вече пет сезона водещата ни идея е да изпращаме честни и достойни послания към публиката, представени в безкомпромисни в съдържателен план артистични продукти. Във фокуса ни тази есен е начинът, по който съвременни български композитори творят и общуват с класическата музика. Преди месец очаровахме публиката при първата ѝ среща с "After 4" - първия класически солов албум на Живко Петров",  припомня Петър Салчев, артистичен директор на "Камерна сцена Пловдив".  - На 2 декември ще осъществим и национална премиера на "Beyond Jazz" - току-що записания нов проект на Ангел Заберски трио".

Традиционен домакин на концертите от "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив.

Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички