Отложиха откриването на детската Евровизия 2015


Отложиха откриването на детската Евровизия 2015

3045

Откриващата церемония за детската "Евровизия" 2015 се отлага.

Галата трябваше да се състои в зала 6 на НДК от 20.30 часа на 15 ноември, неделя, а БНТ1 да предаде на живо как делегациите от 17-те участващи държави ще преминат по червен килим като истински звезди, посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова, изпълнителния директор на детската "Евровизия" Владислав Яковлев и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Решението на организаторите - БНТ и Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), е израз на съпричастност към трагедията в Париж и обявения тридневен траур във Франция. "Българската национална телевизия изразява своето дълбоко съчувствие и подкрепа в този тежък момент на френския народ. Обичта между хората и толерантността са ценностите, върху които е основан песенният конкурс "Евровизия". Това са и ценностите, които обединяват всички обществени телевизии в Европа", заяви Вяра Анкова.

"Жребият за определяне на стартовия ред обаче ще бъде изтеглен в неделя, за да може продукционният екип да започне нормално работата си по подготовката на шоуто. Това ще се случи отделно от откриващата церемония", допълни Владислав Яковлев.

Съвместно със Столична община, БНТ е разработила допълнителна програма, която ще разкрие красотата на България - нейните древни традиции, култура и история. В Музея на София талантите от детската "Евровизия", заедно със своите връстници от няколко столични училища, ще участват в творчески ателиета за български занаяти. По време на тях те сами ще си изработят сувенир за спомен, символизиращ българските традиции и обичаи. Децата ще имат туристически обиколки на столицата и посещение на най-големия детски научен център в Източна Европа – "Музейко".

Както MySоund.bg вече огласи, финалът на надпреварата е в зала "Арена Армеец" на 21 ноември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички