Дестини Чукуниере донесе победа за Малта в детската Евровизия


Дестини Чукуниере донесе победа за Малта в детската Евровизия

4010

Дестини Чукуниере донесе победа на Малта в детската "Евровизия" 2015.

Нейната песен "Not My Soul" получи максималния брой – 12 точки, от Албания, Сърбия, Словения, Австралия, България и Сан Марино (общо 185). "Много съм щастлива", бяха първите думи на развълнуваната певица от Малта, която ще бъде домакин на събитието догодина.

Габриела Йорданова и Иван Стоянов, които представиха България с парчето  "Цветът на надеждата", останаха на девето място. Армения и Словения също влязоха в челната тройка.

Малта вече е печелила този конкурс – с песента на Гая Гауки "The Start" през 2013, класира с в Топ 5 с Даниел Теста и "Junior Swing" през 2008 и миналата година, когато страната беше домакин на конкурса, а Федерика Фалцон завърши на 4-о място с изпълнение на  "Diamonds".

Както е известно, тринадесетото издание на песенната надпревара се проведе в столичната зала "Арена Армеец" и беше излъчено на живо по БНТ и програма "Хоризонт" на БНР от 20.30 ч. на 21 ноември, събота. Атрактивно 3D mapping шоу представи участващите 17 държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого. Водеща бе Поли Генова, която представи страната ни на "Евровизия" с парчето "На инат" през 2007.

В тазгодишната надпревара се включиха изпълнители от Албания, Армения, Австралия, Беларус, България, Грузия, Ирландия, Италия, Македония, Малта, Русия, Сан Марино, Словения, Сърбия, Холандия, Украйна и Черна гора.

Крайното класиране:

1. Малта - Дестини Чукуниере

2. Армения - MIKA

3. Словения - Лина Кудузович

4. Беларус - Руслан Асланов

5. Албания - Мишела Рапо

6. Русия - Михаил Смирнов

7. Сърбия - Лена Стаменкович

8. Австралия - Бела Пейдж

9. България - Габриела Йорданова и Иван Стоянов

10. Грузия - The Virus

11. Украйна - Анна Тринчер

12. Ирландия - Ейми Банкс

13. Черна гора - Яна Миркович

14. Сан Марино - Камила Исмаилова

15. Холандия - Shalissa

16. Италия - Киара и Мартина

17. Македония - Ивана и Магдалена

По време на шоуто овации предизвикаха шампионите по бийтбокс Скилър и Печенката, които между изпълненията артистично се заиграха с народната песен  "Чичовите конье". На фолклорни мотиви заложиха и "Бон бон" и Детският радиохор на БНР в предварителната програма. Проектът на сцената бе на италианския дизайнер Клаудио Сантучи, режисьор на спектакъла - Гордън Бонело.

В заключителните минути на шоуто Крисия изпълни химна на тазгодишния конкурс - "#Discover", на фона на истинска огнена феерия, изяви се и  миналагодишният победител Винченцо Кантиело, който изпълни "Tu Primo Grande Amore" в нов аранжимент. Както MySound.bg вече писа, България получи покана да организира съревнованието благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим в Малта през 2014. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), а мотото на тазгодишното издание на детската "Евровизия" бе #discover (#откривай).

Крисия Тодорова, заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови представиха България на детската "Евровизия" с "Планетата на децата" и завършиха на историческото за страната ни второ място миналата година.

България се завърна след две години отсъствие през 2014, участвайки за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската  "Евровизия" се включиха Бон-бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Иван Иванов представи песента "Супергерой" през 2011.

Според Вяра Анкова, генерален директор на БНТ, този път на детската "Евровизия" бе изключително трудно, тъй като в сравнение с миналата година в Малта изпълненията са много по-добри и конкуренцията е изключително ожесточена. По отношение на плановете за "голямата" "Евровизия" Анкова изрази мнение, че, след като страната ни е имала толкова участия, които не са ни отвели до финал, трябва да се изчисти въпросът как се избира песента в България. "Все още не сме взели решението, помолихме "Евровизия" да можем да се произнесем дали ще участваме или не след детската "Евровизия", каза тя в "Седмицата" на Дарик радио. След атентата в Париж, мерките за сигурност и в България бяха засилени.

За участниците бе осигурен полицейски ескорт и специална охрана, а публиката мина специални проверки през три нива. 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички