Айрън Мейдън и Onkyo представят ED-PH0N3S


Айрън Мейдън и Onkyo представят ED-PH0N3S

3947

Айрън Мейдън (Iron Maiden) и японската компания, награждавана за постиженията си в областта на електрониката, Onkyo Corporation, с удоволствие представят уникалните слушалки ED-PH0N3S.

По ED-PH0N3S са работили инженери, които са ги изработили специално за рок и метъл феновете по света, за да могат те да се наслаждават на любимата си музика по подобаващ начин. С тези слушалки получавате чист и ясен звук заради стриктните изисквания на Стив Харис (Steve Harris) – басист, основател и продуцент на знаменитата метъл група.

ED-PH0N3S са достъпни ексклузивно в магазините за качествена аудиотехника Richer Sounds в Обединеното кралство, както и онлайн в Европа на MaidenAudio.com.

Официалното събитие за пускането на слушалките ще се проведе в Astro Hall в Harajuku, Toкио, на 8 декември, като има възможност дати за другите държави да следват през 2016. Придружаващото ги приложение Maiden Audio smartphone App  е достъпно за потребителите с iOS и Android и включва специални Iron Maiden настройки.
 
Партньорството на метъл групата и Onkyo беше обявено на шоуто Consumer Electronics в Лас Вегас наскоро. Стив Харис е работил непрестанно с Mark Cheffins, консултант в Onkyo, както и с инженери от Япония през последните месеци. Резултатът - ED-PH0N3S, са направени точно по изискванията на Харис за чистота на звука, за да предоставят най-доброто преживяване, когато някой слуша рок или метъл.

"Знаех, че искам наистина добри слушалки за миксирането на "The Book Of Souls", новия ни студиен албум. Всъщност започнах да се интересувам около година и половина преди да започнем със записите, защото винаги ми е било трудно да намеря достатъчно висок клас слушалки, които изкарват подобаващ звук за този вид музика. Идеята ми беше за продукт, подходящ за всичко, не като тези, правени за съвременната денс музика. Исках добър баланс, нещо, което намирам за изключително важно – да разбираме и оценяваме сложността на звученето на нашата музика. Един приятел от Onkyo предложи да ме свърже с други от компанията да създадем нещо, отговарящо на изискванията ми. Започнахме съвместна работа и от тогава непрекъснато подобрявахме и модифицирахме всяка част от слушалките, за да получим идеалния баланс и аз съм изключително щастлив от крайния резултат!", коментира Стив Харис.

"Бяхме убедени, че компанията може да помогне на Стив да достигне целта си и се зарадвахме много, когато прие предложението ни за съвместна работа. Задачата беше доста предизвикателна, вземайки под внимание набитото му ухо и неговата безкомпромисност, но бяхме сигурни, че накрая ще сме способни да му предоставим слушалки, подобаващи за стандартите му и за специфичното звучене на творчеството на групата. Въпреки огромното количество други производители, пускащи на пазара брандирани слушалки. Мисля че това е първият случай, в който инженерите са изработили продукта толкова внимателно. Което трябва да убеди хората, че ED-PH0N3S са единствени по рода си. Тези слушалки са изцяло проектирани за феновете на Мейдън и като цяло почитателите на тази музика да слушат любимите си песни с чист звук. Нивото на майсторство и отделеното внимание на детайлите дадоха резултат – сега сме готови да представим продукт за над £400, който ще се продава за доста по-малко", обяснява Mark Cheffins.

Препоръчителната цена на слушалките е £199/€299.

ED-PH0N3S са резултат от почти 70-годишния опит на Onkyo и непоколебимия стандарт на Стив Харис за качество. Тези слушалки предоставят силен и детайлен звук на всякакви висоти.

ED-PH0N3S спецификации:
Driver Type Dynamic (Titanium coated diaphragm)
Driver Size  40 mm
Frequency Response 10Hz – 27kHz
Weight 245g
Max Input Power 800mW
Pressure Level  105dB/mW Nominal
Impedance 32 Ohms
Cable Length 160cm (63 inch)
Plug Type 3.5 mm
Supplied Adapter 6.35mm (1/4 inch)

За повече информация посетете www.ONKYO.com.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички