Банско с номинация за Балканска столица на фестивалите


Банско с номинация за Балканска столица на фестивалите

4429

Многобройните фестивали в курорта Банско, населен с едва 13 000 души, отреди на общината заслужена номинация за Балканска столица на фестивалите от Balkan Awards For Tourism Industry 2015.

Церемонията на 9 декември от 20.00 ч. в зала "Диамант" на хотел "Рамада" в София ще възнагради най-успешните туристически обекти и дестинации на Балканите.

Над 50 фестивални формати са в културния календар на община Банско, част от тях с международно значение, други - с национален обхват и редица, свързани със съхраняването на местните традиции и култура. Най-значимите международни фестивали са: Джаз Феста, Банско ФилмФест, Фестивал на балканската музика "Бохеми", музикалния фестивал "Банско Бийт", Балетният фестивал и "Хорайзън" Фест. В Националния културен календар се вписват театралният фестивал "На публиката с любов", Фестивалът за оперна и класическа музика, фестивалът на изкуствата "Утринна звезда", фолклорния фестивал "Да надскочим Пирина". Местните традиции и култура се представят чрез Седмицата на банската традицияДобринишко лято, традициония кукерски карнавал, "Празник на любовта и виното", както и прегледи на читалищна самодейност в общината.

С много иновативни подобрения за зимния туризъм в номинациите заслужено попада и Пампорово. Курортът запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата, като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите. Пампорово АД инвестира в подобрение на ски зоната, като за новия зимен сезон туристите ще могат да се радват на влизането в експлоатация на новия 4-седалков лифт, който замени стар влек "Двата моста" в местността Малина. Новият лифт ще е с дължина 1300 метра, денивелация 377 метра и капацитет 2000 души на час. За новия сезон е направена и последната актуализация на пропускателната система Axess с най-ново поколение софтуер и настройки. Съществуващият от три сезона фън парк ще продължи да развива третата си линия за начинаещи.

Туристическата индустрия в съседна Турция е представена от един от най-популярните туроператори на Балканите - "Караджъ Турс". Туристически обект № 1 за 2015 година в България - замък "Влюбен във вятъра" в Равадиново, един от най-предпочитаните СПА-хотели на Балканите - 4-звездният "Роял Спа" Велинград, както и бутиковият хотелски комплекс "Вега" в Русе също са сред номинираните за Балканските награди за туристическа индустрия.

Инициатор на събитието е организаторът на Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство – агенция за публични комуникации "ВИП Комюникейшън" ООД.

С това събитие PR агенцията официално закрива събитийния си сезон за 2015, за да подготви престижната церемония за значими постижения в бизнеса Business Awards 2016, която ще се състои през март 2016.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички