U2 посветиха парче на жертвите в Париж


U2 посветиха парче на жертвите в Париж

4181

Рокаджиите от U2 събраха многохилядна публика в парижката зала AccorHotels Arena през уикенда.

Концертът на Боно и компания беше отложен с няколко седмици заради терористичния акт на 13 ноември. Случилото се провокира фронтмена да напише песента "Streets Оf Surrender". Той разказа пред CNN, че е започнал да я композира за италианския певец Дзукеро и цитира част от нейния текст: "Всеки човек се нуждае от два града. Един, който може да докосне, и друг, който не може да види. В единия непознатият е приятел. Всеки си има един град на свобода. За мен той е Париж. Обичам го. Всеки път, когато се губя из тези древни улици, откривам себе си отново. Ти си свободен, скъпи, скъпи, свободен сега и завинаги. Рождество е, можеш да решиш да забравиш или да запомниш".

На видеостена в залата бяха прожектирани имената на жертвите. "Ние сме заедно със семействата на убитите в Париж. Със семействата на тези, които бяха убити в Сан Бернардино", каза Боно и в знак на солидарност развя френския флаг, като изпя "Ne me quitte pas" ("Не ме напускай") на Жак Брел.

Концертът премина при засилени мерки за сигурност отвън и в самата зала, а мнозина в публиката определиха присъствието си като жест в памет на жертвите, информира "Ройтерс".

"Трябва да продължим обичайните си занимания. Всеки ден, всяка седмица, всяка година", казаха мwзикантите пред агенцията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички