See You Again най-гледан видеоклип в YouTube за 2015


See You Again най-гледан видеоклип в YouTube за 2015

4298

Kакто в края на всяка година, платформата за видеосподеляне YouTube обяви най-преглежданите видеа и за 2015.

Тази година първото място е за колаборацията на Wiz Khalifa и Charlie Puth "See You Again". Записана за продукцията Furious 7 и фокусирана върху смъртта на актьора Paul Walker, песента жъне успехи още от излизането си през март. Тя оглави американската класация за сингли Billboard Hot 100, измествайки "Uptown Funk" на Bruno Mars и Mark Ronson от челната позиция. "See You Again" feat. Charlie Puth на Wiz Khalifa (обложката на снимката) докосна сърцата на фенове по цял свят. След премиерата си парчето зае първо място в iTunes класацията Top Songs в над 93 държави и остана на върха в 69 страни месеци наред. Разби рекорди и в Spotify, където стана песента с най-много преслушвания за един ден в историята на платформата - 4,2 милиона на 13 април.

Клипът, режисиран от Marc Klasfeld (Jay-Z, Katy Perry, Justin Timberlake) и включващ кадри от цялата поредица Fast & Furious, веднага взриви мрежата. Той бе споделен над 800 000 пъти във Facebook и събра над 40 милиона преглеждания в първите си 12 часа онлайн.

Сертифицираният с двойна платина сингъл, част от саундтрака на разбилия бокс офисите екшън Furious 7, се доказа като един от най-успешните това лято, оглавявайки класацията Billboard Hot 100 за дванадесет седмици поред и продавайки над 5 милиона бройки по света. Трибютът към Paul Walker стана глобален феномен и стана N 1 в класациите на iTunes в 101 държави. "See You Again" разби рекордите в Spotify за най-слушания сингъл за един ден в историята на платформата (3,18 милиона пъти на 8 април) и в рамките на седмица (21,9 милиона преслушвания в света). "See You Again" има дълъг списък с награди и отличия, номинации за Song Оf Тhe Year и Collaboration Оf Тhe Year Un-Leashed By T-Mobile на наградите АМА. Песента е призирана с награди от Hollywood Film Awards и Teen Choice Awards, има и две номинации на MTV Video Music Awards. На тазгодишната новогодишна церемония на Times Square, Wiz Khalifa и Charlie Puth ще отпразнуват успеха на песента със специално изпълнение.

Преди това Puth ще представаи "One Call Away" и своята версия на "I’ll Be Home For Christmas" на Disney Parks Christmas Day Parade на 25 декември, а изявата му ще бъде излъчена по Disney Channel.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички