Jeremy? на турне с нови парчета


Jeremy? на турне с нови парчета

4936

Актуалната българска инди рок банда Jeremy? ще представи своя нов сингъл "Two Weeks To The Great Escape" и видеото към него с концерт в столичния клуб "Терминал 1" от 21.30 ч. на 15 декември.

Музикантите ще изсвирят за първи път всички песни, включени в бъдещия им албум. От екипа на групата споменават, че ще има и други изненади и подаръци за феновете. Формацията ще излезе в разширен състав, като титулярният ще бъде подсилен от Краси Тодоров (екс-D2, клавишни) и беквокалистките от LaTiDa. Младата лондонска инди рок банда Bad Names също ще участва в концерта.

Двете групи вече имат обща история - от изминалото турне на нашите момчета на Острова, когато Bad Names отново бяха избрани да окажат съпорт, този път на местно ниво - в именития The 100 Club. В София англичаните ще забият собствен 40-минутен сет, непосредствено преди прожекцията.

Билети за събитието се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на символична цена от 6 лв. Броят им обаче е силно ограничен – само 200 билета ще бъдат пуснати в свободна продажба, поради което се препоръчва предварителното закупуване.

"Two Weeks To The Great Escape" излиза на матричен носител и всеки един от присъстващите на 15 декември ще получи безплатно копие на влизане в "Терминал 1". Вратите на клуба ще отворят в 20.30 ч. с тематична музикална селекция, а концертната част е с начало 21.30 ч. и обща продължителност от близо два часа. Излъчването на видеото е определено за 22.20 ч.

Конкретният лайв дава старт на декемврийско турне на Jeremy?, което ще обхване шест български града – Благоевград, Пловдив, Габрово, Варна, Плевен и София. Кампанията по представянето на "Two Weeks To The Great Escape", включително осемте концерта, се осъществява с подкрепата на Bushmills.

Ето точните дати и локации:

15 декември, вторник - клуб Terminal 1, София - Представяне на сингъл и видеоклип
17 декември, четвъртък - клуб Underground, Благоевград
18 декември, петък - клуб "Библиотеката", Пловдив
23 декември, сряда - клуб "Под театъра", Габрово
25 декември, петък - клуб Vintage 33, Варна
26 декември, събота - Galaxy Bowling, Плевен
31 декември, четвъртък - клуб Terminal 1, София (заедно с Raja & The Band)

"Two Weeks To The Great Escape"  - недвусмислено заглавие на парче, което ни оставя в тръпки и желание за повече. Такова е и впечатлението, което момчетата желаят да оставят, преди да започнат 2016-а с продукт, който бързо разширяващата им аудитория със сигурност предвкусва с желание от известно време насам.

"Две седмици до голямото бягство" не е просто поредният сингъл, а добре прицелен изстрел. "Щастливи сме, че отново успяхме ясно да преценим точно от какво имаме нужда и че го открихме в София, по-конкретно в Perfect Records! Страхотно студио, в което разполагахме с техниката, която може да ни достави търсения резултат. Благодарни сме и на екипа там - Светослав Борисов и Прокопи Андреев – хора с истинско отношение към музиката!", казват групарите. Интересно е и участието в записите на Краси Тодоров (eкс-D2), чиито синт и пиано-композиции завършват песента и ѝ придават цялост. "Част от вокалите записахме в Дъблин, където нашият музикален продуцент Янко Генов работи по микс и мастеринг на целия албум", споделя вокалистът Ерсин. Фокус-група от меломани, между които личности като Краси Москов (Z-Rock), Ивета Димитрова, Благослав Атанасов (Hayes & Y), избират именно "Two Weeks To The Great Escape" за предвестник на задаващия се дебютен албум. Режисьорът Жоро Манов също участва отрано във формирането на концепцията на песента, заедно с оператора  Крум Родригез – и двамата отговорни за цялостното визуално излъчване на Jeremy? в предишните два успешни клипа – "Fake Fruits" и "Hope". Кадрите на "Two Weeks To The Great Escape" потапят в дълбока атмосфера и филмова реалност. "Видеото допълва музиката на Jeremy? така че лесно публиката може да ги приеме като едно неразделно цяло", коментира мениджърът на групата Мартин Михайлов. Във визуалната история участват обещаващи актьори - Елица Матева и Стилян Желязков, конкретно избрани за ролите от самите членове на групата. Елица и Стилян се въплъщават в образи, които проницателно разгръщат смисъла в песента и усилват емоциите, които тя предизвиква.

Линк към събитието във Фейсбук:

Jeremy? - Video Release Concert / Bad Names (UK) - Live @ Club Terminal 1, 15 December 2015: https://www.facebook.com/events/1513383662294110/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички