Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Домашни специалитети за Ал Бано и Ромина в София


Домашни специалитети за Ал Бано и Ромина в София

3974

Като всеки италианец, Ал Бано Каризи има специално отношение към храната и дори разкрива, че това е втората му най-голяма страст след музиката.

Заради това легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-добрите италиански специалитети в столицата, приготвени от Марко Лукиари от Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi, по време на престоя си в България.

Както MySound.bg нееднократно писа, тандемът пристига по покана на"Жокер Медия" и Moko Solution за Best Of концерт в столичната зала "Арена Армеец" на 16 декември.

Шеф Лукиари обещава за височайшите гости специално разработено за тях меню, включващо единствено автентични ястия от Южна Италия и по-специално – от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко. Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му, и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.

Легендарните изпълнители ще могат да се насладят на уникално меню, включващо aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани от паста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт: зепола с крем пастичера. Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производители в света. По време на посещението на италианския дует в Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират класните вина на певеца и по-специално Primitivo и Negroamaro на Villa Carrisi.

Виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб през 2009, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно. VIP-напитките предизвикват сериозен чуждестранен интерес и по-голямата част от тях са предназначени за износ.

Едва 29-годишен, шеф Марко Лукиари оглавява кухнята на Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Кариерата му започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света. Двамата се запознават през 1967 по време на снимките на филма "Nel Sole" и се женят три години по-късно. Семейното щастие на двойката е помрачено от изчезването на най-голямата им дъщеря Иления Каризи в САЩ в началото на 1994. Двамата отменят всичките си концерти и посвещават цялата си сила и енергия за нейното издирване, което, за съжаление остава, безрезултатно. Година по-късно издават последния си съвместен проект "Emozionale", след което всеки тръгва по свой собствен път. Раздялата им е обявена официално от самия Ал Бано през 1999 в открито писмо до едно от най-известните италиански седмични издания. Като причина за отчуждението е посочено мистериозното изчезване на дъщеря им. По-късно Ромина се премества за постоянно в Щатите, а Ал Бано остава в Италия.

Билетите за грандиозния концерт в "Арена Армеец" са на цени от 40 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички