Попокатепетъл преди Горан Брегович в Русе


Попокатепетъл преди Горан Брегович в Русе

4269

Родната банда Попокатепетъл ще подгрее публиката преди Горан Брегович в Русе.

Както е известно, балканската звезда и неговият Оркестър за сватби и погребения ще свирят по покана на Loud Concerts в зала "Булстрад Арена" Русе от 20.00 ч. на 20 декември.

Попокатепетъл е формация, създадена през 1995. В нея членуват музиканти от нашумялата в началото на 90-те джаз-рок банда Фаворит и трашърите Фобос. Любовта към музиката е обединяващото звено между музикантите. През 2013 Попокатепетъл включват и брас секция, което им позволява да се задълбочат при експериментирането с различни жанрове – поп, суинг, етно, джаз-рок и други.

Горан Брегович и компания успяват да вдигнат на крака българската публика на всеки концерт. Танците са неизменна част от неповторимото настроение, което музиката предизвиква у феновете, а най-подходящото място за тях безспорно е пространството на терена пред сцената.

Продажбата на билети на цена 30 лева е в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, "Технополис" и "Техномаркет".  

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, феновете му в Русе ще чуят и песни от неговия последен албум "Champagne For Gypsies".

Всеки един от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години - Бело дугме, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рок с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на балканската музика по света.

Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композиции към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта".

Музиката към "Ъндърграунд" е удостоена със "Златна палма" на Филмовия фестивла в Кан през 1995.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички