Поли Паскова - звезда в новогодишната програма на Сърбия


Поли Паскова - звезда в новогодишната програма на Сърбия

3897

Българската народна певица Поли Паскова е основна гост-звезда в новогодишната програма на сръбската национална телевизия за пета поредна година.

Тя засне своите участия по покана на "Сезам Продакшън". Продуцените са поканили в празничното шоу около 100 популярни изпълнители от Сърбия. "Щастлива съм, че сбъднах една от мечтите си да пея заедно със Снежана Джуришич и Биляна Ефтич", призна след завръщането си от западната ни съседка Поли.

Тази година тя се сприятели и с Чана Митрович, също играла баскетбол като нашата звезда, но пък с ръст близо 10 см. по-висока от Поли. Чана е сред най-големите певици на Сърбия днес и заедно с българската народна прима ще направят дуетна песен на два езика.

Паскова получи предложения за съвместни концерти с най-голямата босненска певица и звезда в Сърбия - Шемса Сулакович, която никога не се е изявявала в България. Двете вече обсъждат градовете, в които да бъдат концертите. Ще ги съпровожда и оркестър с жива музика.

В интервю пред сръбска телевизия Поли заяви, че нашите два народа няма какво да делят, тъй като сме една вяра, един език, а песните са нашата чиста духовна връзка, която сближава още повече двата народа.

"Радвам се, че с моето присъствие там допринасям за популяризиране на българския фолклор и получих предложение за издаване на втори албум в Сърбия, и този път с български фолклор. Въпреки че съседката ни не допуска чужди песни, освен сръбски в техните медии", поясни Паскова.
 
До края на годината предстои издаването на видеодиска към албума "Една самотница", който е 13-ти в дискографията на Поли. Клиповете са заснети в атрактивни места в България и Румъния. Певицата твърди, че това е най-хубавият ѝ продукт до сега.

"Годината бе много пълноценна за мен, с едно израстване професионално. Чувствам се полезна на род и родина и обнадеждена, че успяхме да съберем толкова хора с концерта "Молитва за България" в зала "Арена Армеец". Построихме един невидим за много хора защитен и духовен щит на България с тази молитва", казва още певицата, която през 2015-та получи и куп отличия за своята музикална и духовна дейност - голямата наградата "Велика БОЛГАРИА" за опазване на културното наследство, приз за Опазване на традициите и фолклора, връчен ѝ на церемония от Министерството на културата и други.

Билбордове с посланието на една от нейните нови песни - "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря", месеци наред заливаха страната ни, а те бяха подарени на певицата от бизнесдамата и издателка на списание "Бизнес клуб" Даниела Димитрова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички