Само 90 места за концерта на Тоби Драйвър


Само 90 места за концерта на Тоби Драйвър

4277

Радиофестивалът Alarma Punk Jazz и фрийк-агентите Secretcheese (които за последните две-три години докараха Secret Chiefs 3, басиста на Stooges Майк Уат, The Guess What, PoiL & Vitas Guerulaitis) готвят нещо наистина разтърсващо: триото на Тоби Драйвър в Чешкия център от 21.00 ч. на 8 февруари.

Ако се чудите защо това е мястото на събитието, то е съвсем преднамерено. Цели се мрачна задушевна камерна атмосфера за 90-ма ценители (толкова побира залата), а не рок-ен-рол-концерт на стадион с фойерверки примерно. Билетите се продават ексклузивно само в "Дюкян Меломан" и в системата на Ticketplus и до Нова година ще са на специална празнична цена от 15 лв.

Тоби Драйвър е жива легенда на съвременната американска авангардна сцена. Мозъкът и душата на Kayo Dot /maudlin of the Well, за ценителите Тоби е добре познат още като член на Secret Chiefs 3, Vaura, Tartar Lamb и Tartar Lamb II. Участва и в записи на Gregor Samsa, Asva, Tusk и др. И не само: Тоби Драйвър е мултиинструменталист (свири на всякакви китари, клавири и басове, кларнет, вибрафон, чело, мелотрон и гамелан), вокалните му търсения са в целия диапазон от мелодично-задушевни балади, през spoken word до дет метъл. В неговата музика границите между авангардния джаз, пост рока, дуум- и дет метъла, фолк рока, нойз пънка и минимализма са твърде условни.

Неслучайно и първият албум на Kayo Dot "Choirs Of The Eye" (2003), и първият солов диск на Тоби "In Тhe L..L..Library Loft" (2005) са издадени именно от Джон Зорн в "Композиторската серия" на лейбъла Tzadik. Колаборациите на Драйвър включват знаменити артисти на Tzadik като Джеремая Цимерман и Тимба Харис. Сингър-сонграйтърското амплоа на американеца, което ще бъде представено на това турне, въвлича мрачно-баладичната атмосфера на неофолк, който доста се родее с този на Майкъл Джира или Wooden Wand.

Триото на Тоби Драйвър за турнето включва още Ник Хъдсън (Academy Of Sun) на орган и Кийт Ейбрамс (Kayo Dot) на барабани. Хъдсън ще се изяви като подгряващ артист с програмата си Letters To The Dead, издържана в същата мрачно-атмосферична стилистика, а от българска страна съпортът е на dwaal.

Повече - на:

https://www.facebook.com/events/913259808721504
http://kayodot.bandcamp.com
https://www.youtube.com/watch?v=H9bM4hD52Ko
https://nickhudsonindustries.bandcamp.com/album/letters-to-the-dead
https://abandonment.bandcamp.com/track/dwaal-een
http://binar.bg/player/punk-jazz

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички