Finntroll и Powerwolf забиват на Sofia Metal Fest 2016


Finntroll и Powerwolf забиват на Sofia Metal Fest 2016

4403

Finntroll и Powerwolf също ще ударят в афиша на Sofia Metal Fest 2016.

Както е известно, организираното от BGTSC събитие - тип фестивал на закрито (indoor fest), ще се състои в столичната зала "Универсиада" на 9 и 10 април. 

Финландците Finntroll, които са сред най-очакваните от родните фенове, ще се присъдинят в афиша на металиадата за изява точно преди легендарните британци Paradise Lost на 9 април.

Троловете от Северния фолклор са смятани за мръсни същества с огромна сила и апетит. Тяхната гротескна физика е гарантиран комикс елемент, въпреки че хуморът тенденциозно е насочен към мрачната им страна, тъй като са същества с глад за човешка плът. Не е изненадващо, че това им печели доста лоша репутация! По всичко личи обаче, че Finntroll са идеалното въплъщение на всички горепосочени описания и настроения, въпреки че при тези музиканти гладът за човешкото месо е заменен с неутолима жажда за алкохол.

Според легендата, Finntroll (на снимката) е формация, зачената в пиянска нощ през март 1997. С голяма и тежка доза от бира и водка, примесени с народната мелодия в стил Humppa на финландската полка и тежките китари, те са изглеждали като добра идея на брадваджията Somnium (екс-Thy Serpent, Impaled Nazarene) и вокалиста Katla. Дори след като дуото изтрезняло, концепцията все още пазела своята оригинална привлекателност, това предизвикало и появяването на могъщите Finntroll.

През 1998, само година по-късно, Skrymer, Tundra, Trollhorn и божественият Beast Dominator се присъединяват към бандата, която се превърна в едно от най-големите имена на изгряващата фолк/паган метъл  сцена, въпреки че, подпирайки се на масата, групарите никога не са си го поставяли за цел. Следват промени, цветни истории, но и създаването на страхотни композиции, преплитащи в себе метъл/фолк/блек метъл в дискография: "Rivfader" (Demo, 1997), "Midnattens Windunder" (1999), "Jaktens Tid" (2001), "Visor Оm Slutet" (EP, 2003), "Trollhammaren" (EP, 2004), "Nattfödd" (2004), "Ur Jordens Djup" (2007), "Nifelvind" (2010) и "Blodsvept" (2013).
 
Според друга версия името Finntroll идва от стара финландска легенда, в която се разказва за шведски свещеници, дошли във Финландия и попаднали в схватка с подивял мъж, който е избил повечето от тях. От разказите на оцелелите след завръщането им и историята за финландския трол се ражда и думата Finntroll.

Powerwolf е една от най-очакваните от феновете в региона млада и силна група. Тя ще e втората основна (Co-Headliner) формация заедно с голямата четворка на европейския траш метъл Kreator на 10 април. 

Няма друга метъл банда, постигнала подобен успех през последните години. С "Blood Of The Saints" (2011) тя престоя 3 седмици в класацията за немски албуми, като дори достигна до N 23! Немският Metal Hammer избра групата за ascenders of the year, а диска - за Power Metal Abum Оf The Year. С "Preachers Of The Night" (2013) съставът постигна това, до което друга метъл група не е достигала до тогава:  първа позиция в класацията за немски албуми! Това лято беше издаден шестият ѝ проект "Blessed & Possessed".

Музикалният стил, съдържателната и визуална концепция е това, което прави Powerwolf наистина уникални на сцена. Включването на каламбури в текстовете, пищното и богато оборудвано шоу с множество сценични елементи и мрачен вид на всички от групата я превърна в една от най-търсените и желани лайв банди.
 
Powerwolf впечатляват не само докато ги слушате, но и на сцената,  където са истински майстори на забавлението. Те не разчитат само на фантастичните си песни, а  владеят и празнуват с феновете си метъл партито, игриво включващо религиозни и духовни елементи. Светлинното им шоу и декорацията в сакрални дизайни въвеждат пък в правилната тържествена атмосфера. Със сигурност на никой от последователите на бандата няма да бъде позволено да си проправи път към дома, без да бъде осветен от фронтмена-свещеник Attila. Формацията комбинира всички елементи на вълнуващо събитие, което ще ви накара да настръхнете, нещото, което спечели на групата репутацията на една от най-добрите концертни банди, припомят организатортите. 

Освен с хедлайнърско турне в Европа и Русия, съставът е с потвърдени участия и на най-големите европейски фестивали като Wacken Open Air, Summer Breeze, Graspop, Masters Оf Rock, Bloodstock и Hellfest

Билети за събитието се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, "Пикадили", Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, "Техномаркет", Usit Colours, Outlet Alex, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", Easy Pay, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

Пропускът за възрастова категория от 7 до 14-годишна възраст (включително) е 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно. Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена  от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години. 

Организаторите препоръчват навременноо закупуване на билети.

Официално лирик видео на Finntroll:

https://www.youtube.com/watch?v=mkVwA__Fk9g

Официално лирик видео на Powerwolf:

https://www.youtube.com/watch?v=3zx1ZtxUbGE

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички