Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Finntroll и Powerwolf забиват на Sofia Metal Fest 2016


Finntroll и Powerwolf забиват на Sofia Metal Fest 2016

4417

Finntroll и Powerwolf също ще ударят в афиша на Sofia Metal Fest 2016.

Както е известно, организираното от BGTSC събитие - тип фестивал на закрито (indoor fest), ще се състои в столичната зала "Универсиада" на 9 и 10 април. 

Финландците Finntroll, които са сред най-очакваните от родните фенове, ще се присъдинят в афиша на металиадата за изява точно преди легендарните британци Paradise Lost на 9 април.

Троловете от Северния фолклор са смятани за мръсни същества с огромна сила и апетит. Тяхната гротескна физика е гарантиран комикс елемент, въпреки че хуморът тенденциозно е насочен към мрачната им страна, тъй като са същества с глад за човешка плът. Не е изненадващо, че това им печели доста лоша репутация! По всичко личи обаче, че Finntroll са идеалното въплъщение на всички горепосочени описания и настроения, въпреки че при тези музиканти гладът за човешкото месо е заменен с неутолима жажда за алкохол.

Според легендата, Finntroll (на снимката) е формация, зачената в пиянска нощ през март 1997. С голяма и тежка доза от бира и водка, примесени с народната мелодия в стил Humppa на финландската полка и тежките китари, те са изглеждали като добра идея на брадваджията Somnium (екс-Thy Serpent, Impaled Nazarene) и вокалиста Katla. Дори след като дуото изтрезняло, концепцията все още пазела своята оригинална привлекателност, това предизвикало и появяването на могъщите Finntroll.

През 1998, само година по-късно, Skrymer, Tundra, Trollhorn и божественият Beast Dominator се присъединяват към бандата, която се превърна в едно от най-големите имена на изгряващата фолк/паган метъл  сцена, въпреки че, подпирайки се на масата, групарите никога не са си го поставяли за цел. Следват промени, цветни истории, но и създаването на страхотни композиции, преплитащи в себе метъл/фолк/блек метъл в дискография: "Rivfader" (Demo, 1997), "Midnattens Windunder" (1999), "Jaktens Tid" (2001), "Visor Оm Slutet" (EP, 2003), "Trollhammaren" (EP, 2004), "Nattfödd" (2004), "Ur Jordens Djup" (2007), "Nifelvind" (2010) и "Blodsvept" (2013).
 
Според друга версия името Finntroll идва от стара финландска легенда, в която се разказва за шведски свещеници, дошли във Финландия и попаднали в схватка с подивял мъж, който е избил повечето от тях. От разказите на оцелелите след завръщането им и историята за финландския трол се ражда и думата Finntroll.

Powerwolf е една от най-очакваните от феновете в региона млада и силна група. Тя ще e втората основна (Co-Headliner) формация заедно с голямата четворка на европейския траш метъл Kreator на 10 април. 

Няма друга метъл банда, постигнала подобен успех през последните години. С "Blood Of The Saints" (2011) тя престоя 3 седмици в класацията за немски албуми, като дори достигна до N 23! Немският Metal Hammer избра групата за ascenders of the year, а диска - за Power Metal Abum Оf The Year. С "Preachers Of The Night" (2013) съставът постигна това, до което друга метъл група не е достигала до тогава:  първа позиция в класацията за немски албуми! Това лято беше издаден шестият ѝ проект "Blessed & Possessed".

Музикалният стил, съдържателната и визуална концепция е това, което прави Powerwolf наистина уникални на сцена. Включването на каламбури в текстовете, пищното и богато оборудвано шоу с множество сценични елементи и мрачен вид на всички от групата я превърна в една от най-търсените и желани лайв банди.
 
Powerwolf впечатляват не само докато ги слушате, но и на сцената,  където са истински майстори на забавлението. Те не разчитат само на фантастичните си песни, а  владеят и празнуват с феновете си метъл партито, игриво включващо религиозни и духовни елементи. Светлинното им шоу и декорацията в сакрални дизайни въвеждат пък в правилната тържествена атмосфера. Със сигурност на никой от последователите на бандата няма да бъде позволено да си проправи път към дома, без да бъде осветен от фронтмена-свещеник Attila. Формацията комбинира всички елементи на вълнуващо събитие, което ще ви накара да настръхнете, нещото, което спечели на групата репутацията на една от най-добрите концертни банди, припомят организатортите. 

Освен с хедлайнърско турне в Европа и Русия, съставът е с потвърдени участия и на най-големите европейски фестивали като Wacken Open Air, Summer Breeze, Graspop, Masters Оf Rock, Bloodstock и Hellfest

Билети за събитието се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, "Пикадили", Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, "Техномаркет", Usit Colours, Outlet Alex, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", Easy Pay, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

Пропускът за възрастова категория от 7 до 14-годишна възраст (включително) е 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно. Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена  от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години. 

Организаторите препоръчват навременноо закупуване на билети.

Официално лирик видео на Finntroll:

https://www.youtube.com/watch?v=mkVwA__Fk9g

Официално лирик видео на Powerwolf:

https://www.youtube.com/watch?v=3zx1ZtxUbGE

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички