Почина джаз и соул примата Натали Коул


Почина джаз и соул примата Натали Коул

4314

Натали Коул почина в лосанджелиска болница на 31 декември.

Дъщерята на знаменития американски джаз вокалист и пианист Нат "Кинг" Коул ни напусна на 65-годишна възраст. Причината за смъртта на легендарната певица е сърдечна недостатъчност, следствие на рядкото белодробно заболяване идиопатична пулмонална артериална хипертония, пояснява агенция "Ройтерс".

"С огромно съжаление ви съобщаваме, че нашата майка и сестра почина", казва семейството ѝ в изявление. Натали води ожесточена и смела битка. Раздели се с живота така, както го и живя – с достойнство, сила и чест. Тя ще ни липсва страхотно и ще живее вечно в нашите сърца".

Вокалистката отмени два от концертите си миналия месец - включително и новогодишна изява, заради медицински процедури, изискващи нейния престой в болница. Натали Коул, която страдаше от хепатит и претърпя трансплантация на бъбрек през 2009, успя да се пребори със зависимостта от наркотиците, припомня "Асошиейтед Прес".

Изпълнителката е сред най-изявените лица на съвременната сцена и е еднакво популярна и сред ценителите на джаза, и сред тези на поп музиката и т.нар. "черен саунд" - ар-ен-би, соул и фънк, както заради оригиналните пиеси в репертоара си, така с изключителните интерпретации по класически парчета на други артисти.

Натали Коул се завърна в голямата игра с "Leavin'" (2006) и "Still Unforgettable" (2008), песни от които представи и на концерта си в България.

Певицата има многобройни отличия в кариерата си, сред които 9 награди "Грами", шест от тях за албума "Unforgettable... With Love" (1991).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички