Почитаме Елвис Пресли със специално парти в клуб Студио 5


Почитаме Елвис Пресли със специално парти в клуб Студио 5

4166

Пионерите на винтидж събитията в България The Smugglers Collective и порталът за рок-ен-рол култура Rockabilly.bg обединяват отново сили за събитие, много специално за феновете на музиката от 50-те години на миналия век.

Вечерта на 8 януари по традиция ще бъде посветена на един от най-големите и влиятелни музиканти, живели някога - Елвис Пресли. Партито, което ще се проведе в столичния клуб Studio 5, ще отбележи 81-я рожден ден на легендата.

По време на Elvis 81th Birthday Celebration, диджеите от The Smugglers Collective и Rockabilly.bg ще зарадват феновете на Краля и на рок-ен-рола изобщо с музикална селекция от най-добрите рок-ен-рол, ритъм-ен-блус, дуу уоп и рокабили хитове, както и редки записи от 50-те години до днес. Ще прозвучат всички хитове на Пресли, кавъри и оригинални записи на негови песни. Ще бъдат прожектирани филми, в които Елвис се изявява като актьор, както и архивни записи от негови концерти и телевизионни изпълнения.

Специални гости на вечерта ще са гръцката рокабили група Breathless, която ще представи своето Elvis Live Tribute шоу. Очаквайте на живо експлозивни изпълнения на хитовете на Елвис от ранните години в Sun Studio като "That's All Right Mama", "Good Rockin' Tonight", "Blue Moon Оf Kentucky", "Milkcow Blues Boogie", както и легендарните песни "Heartbreak Hotel", "Don't Be Cruel", "Jailhouse Rock" и "Hound Dog". Това е второто гостуване на групата (на снимката) в България, след като преди две години гърците откриха първото издание на Vintage Festival в София, отново по покана на Rockabilly.bg. Всеки, който ги е гледал на живо, знае че момчетата от Солун имат страхотен заряд на живо и носят истинския и неподправен дух на рок-ен-рола от 50-те години такъв, какъвто го обичаме.

За Елвис Пресли може да се говори много, но е достатъчно да споменем, че през целия си живот е записал 711 парчета, изнесъл е над 1 100 концерта и продължава да бъде най-продавания изпълнител в света 39 години след смъртта си.

Тематичната вечер е с начало 21.3 0ч. Билети за събитието ще се продават единствено на входа на клуба на цена 12 лв. Местата са ограничени, известиха организаторите.

The Smugglers Collective:
http://www.facebook.com/smugglers.bg

Rockabilly.bg:
https://www.facebook.com/rockabilly.bg

Elvis Presley:
"Jailhouse Rock":http://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk
"Lawdy Miss Clawdy":
http://www.youtube.com/watch?v=ITv_B0t3hVM
"Returd To Sender":
http://www.youtube.com/watch?v=PU5xxh5UX4U

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички