Приказки за тромбон и туба


Приказки за тромбон и туба

4007

"Фортисимо Фамилия", музикалната програма за деца и техните родители, стартира годината с връщане към един от най-обичаните си концерти, посветени на музикалните инструменти - "Приказки за тромбон и туба", които ще се състоят в столичната зала "България" този уикенд.  

Харизматичната актриса Сандра Петрова, превърнала се вече в част от Фортисимо семейството, заедно със своя добър приятел Форти, ще разкрият тайните на най-големия сред медните духови инструменти, представен от Баю СтаевМинчо Томанов ще въвлече в историята вълшебния тромбон.

Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийската филхармония и главен гост диригент на филхармонията в Кейптаун, ще дирижира оркестъра на Софийската филхармония по време на "Приказки за тромбон и туба". В репертоара са както веселите "Мисисипи Рагтайм" и "Blue Bells", така и класически произведения като "Хумореска" на Дворжак, "Серенада" на Шуберт или пък джазовата тема "Autumn Leaves". Програмата е подбрана с идеята да включва достъпни и стойностни в музикално отношения произведения, подходящи за възрастта на аудиторията.

"Фортисимо Фамилия" е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от фондация "Америка за България", реализирана в партньорство със Софийската филхармония. Водена от факта, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните им умения, програмата е разработена така, че да породи и развие вродения и естествен интерес към изкуството.

9 януари (събота) - 11.00 и 12.30 часа
10 януари (неделя) - 11.00 часа

Билети на касата в зала "България" (улица "Аксаков"1);
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09.00 – 22.00 часа

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички