Светът вдигна тост за сбогом с Леми Килмистър


Светът вдигна тост за сбогом с Леми Килмистър

4412

Светът си взе сбогом с Леми Килмистър, фронтмен на култовата банда Моторхед, вдигайки тост на 10 януари.

Погребението на легендата беше излъчено онлайн чрез официалния канал на групата в YouTube и бе налюдавано онлайн от над 280 000. Церемонията, водена от мениджъра на групата Тод Сингърман, се състоя в параклис в гробищния парк Forest Lawn в Холивуд, Лос Анджелис,  от 15 до 16.30 ч. местно време, у нас - сутринта в неделя от 1.00 до 2.30 часа. Китаристът на състава Фил Кембъл не бе сред присъстващите, но барабанистът Мики Дий, заел място на първия ред, бе шумно аплодиран.

След откриващите думи от сина на легендата - Пол Индър, надгробни слова произнесоха и много приятели, хора от екипа на Моторхед и рок светила. Своята почит към покойния изразиха Роб Халфорд (Джудас Прийст), Скот Йън (Антракс), Боб Кулик (екс-Kiss), Дейв Грол, Робърт Трухильо и Ларс Улрих (Металика), Ози Осбърн и съпругата му Шарън, гънърите Мат Соръм и Слаш, според когото светът се превръща в по-лошо място без Леми.

Пол описа своя баща като твърдо решен да продължи да пее, въпреки здравословните си проблеми. "Той не беше религиозен човек и не се молеше за чудо", каза той пред събралите близки, приятели и колеги. "Пътувай спокойно, татко. Отново си на път на най-дългото турне в живота ти. Никога, никога няма да те забравим. Обичам те", допълни още синът му.

Пред ковчега на музикалната легенда бяха подредени отличителните за него каубойска шапка с череп и кръстосани мечове и каубойски ботуши. Те бяха заобиколени от цигари, бутилки с любимото на Леми уиски "Джак Даниелс" и "Кока-Кола", а около логото на Моторхед бяха разположени цветя и венци.

Както MySound.bg огласи своевременно, Леми Килмистър беше диагностициран с агресивен рак по време на коледните празници. Музикантът почина в дома си в Лос Анджелис само дни след своя 70-и рожден ден.

"Баща ми знаеше, че нещо не е наред. Той излизаше на сцената воден от безкомпромисния си професионализъм. По всяка вероятност никога няма да разберем колко болка е изпитвал, тъй като не се оплакваше никога", разказа Пол Индър.

Два дни преди траурната церемония бе обявено, че само най-близките и приятелите на покойния ще го изпратят в неговия последен път, но събитието ще бъде предавано онлайн. От Моторхед приканиха своите почитатели по цял свят да е съберат в памет на Леми в любимите си барове. "Искаме всички вие да сте част от това. Където и да се намирате, молим ви да се съберете и да гледате траурната церемония заедно с други фенове на Моторхед и приятели. Отидете в любимия си бар или клуб, уверете се, че имат интернет връзка и пийте редом с нас. Или просто поканете близките си приятели у дома в прослава на живота на Леми. При всички случаи, нека бъдем заедно всички на планетата и да изпратим нашия скъп приятел и незаменима легенда", се казва в обръщението.

Освен директното излъчване, през целия ден продължи възхвалата на музиканта в "Рейнбоу бар & грил" в Западен Холивуд. Любимото заведение на Леми, където можеше да бъде видян почти всяка вечер, когато не бе турне, вече бе планирало 12-часово събитие в негова памет, но желаещите да изпият по едно се оказаха толкова много, че се стекоха по целия "Сънсет Стрип" – 2,4-километрова крайбрежна ивица на "Сънсет Булевард" в калифорнийския град.

Освен рак, Леми имаше и други здравословни проблеми, сред които и хематом, бяха му имплантирани дефибрилатори за коригиране на сърдечния ритъм. 
Влошеното здраве бе причина за честа отмяна на концертите на групата през последните години, въпреки че музикантът остана активен до самия край.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички