Южняшки сърф джаз от Fish In Oil в програмата на Alarma Punk Jazz


Южняшки сърф джаз от Fish In Oil в програмата на Alarma Punk Jazz

4462

Alarma Punk Jazz 2016 ще започне с концерта на Fish In Oil в Първо студио на БНР от 21.00 ч. на 1 февруари, понеделник.

Изкушаваме се да наречем южняшкия сърф джаз квинтет от Белград балканските Bar Kokhba или балканските Electric Masada, а защо не и балканските Sacri Cuori - споделят организаторите - Въпреки че това би било хронологически недостоверно. Макар да има същата естетика в музиката, наложена в световен мащаб от споменатите формации, макар Марк Рибо определено да е повлиял на звука на групата, Fish In Oil е по-скоро един от предвестниците, отколкото последовател на тази сцена, тъй като съществува още от далечната 1993 (http://fishinoil.webs.com/).

В настоящия си състав: Велко Николич - Папа Ник (Veljko Nikolić - Papa Nik) - перкусии, Том Федя Франклин (Tom Fedja Franklin) - барабани, Бранислав  Радойкович (Branislav Radojković) - контрабас/бас, Братислав Радованович (Bratislav Radovanović) - китара и Душан Петрович (Dusan Petrović) - саксофони/флейти, бандата се подвизава на сръбската и международната сцена от няколко години. (https://www.facebook.com/Fish-in-oil-199331470089631).

Музикантите имат два албума - "Poluostrvo" (2012) и "Drnch" (2013), работят по трети в момента. Китаристът, който е създател на формацията и автор на музиката, е от Косово, барабанистът - от Лондон, а басистът идва от добре познатата и обичана у нас група Naked. Свирят авторска музика на границата между сърф рок, фрий-джаз, филмови теми в духа на спагети-уестърните, блус, пънк и съвременна импровизирана музика. Членовете на състава се изявяват и в международния импро-колектив No Land's Men, където участват още също добре познатите на българската публика Георги Шарески (Skopje Connection) и Джиян Емин (Skopje Connection, проект Жлуст), както и специалните гости Васил Хаджиманов и Войно Диздар, клавирист на групата на Рамбо Амадеус. Наред с Eyot и Naked, Fish In Oil е един от "трите слона" на новата сръбска джаз сцена, както обичат да казват организаторите от "Аларма Пънк Джаз", и то не без сериозни основания...

Билети - в "Дюкян Меломан" и Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички