Угасна съпругът на Селин Дион


Угасна съпругът на Селин Дион

4405

Рене Анжелил (René Angélil) - съпруг и импресарио на канадската певица Селин Дион (Celine Dion), умря от рак на гърлото на 73-годишна възраст вчера, 14 януари.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, щата Невада, вследствие на раково заболяване", сподели в официално съобщение Марк Оливие, говорител на певицата. "Напусна ни един колос на артистичния свят", написа в "Туитър" канадският министър на културното наследство Мелани Жоли.

Въпреки усилията, които лекуващите положиха, коварната болест отне живота на Рене. Канадското семейство до последно се надяваше, че той ще се възстанови, но състоянието му рязко се влоши в последно време, а Анжелил започна да изразява своите предсмъртни желания. Неговата последна воля бе да издъхне в ръцете на любящата си съпруга. "Той иска да умре в ръцете ми. Това е последното му желание и аз ще го изпълня. Ще бъда до него до последния му дъх", сподели през сълзи опустошената Селин миналото лято.

Заради заболяването на Анжелил, открито още през 1999, певицата прекъсна кариерата си през 2014. Изпълнителката на "My Heart Will Go On" сподели, че нейният съпруг е подкрепил завръщането ѝ по-късно на сцената. От 2014 Рене не е мениджър на Селин Дион, тази функция пое семейният приятел Алдо Джампаоло.

Рене Анжелил е роден в Монреал в семейство от ливанско-сирийски произход. Той става певец в групата Ле Бароне, но няма успех и се насочва към професията на агент. Открива Дион, когато тя е едва 12-годишна и с течение на времето я превръща в световна звезда.

26 години е разликата между певицата и Рене, но това изобщо не притеснява нито един от двамата. Влюбената двойка вдигна пищна сватба в Монреал през 1994. От тогава Селин Дион е неотлъчно до съпруга си.

Семейството има три деца, припомня Us Weekly.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички