Coldplay с NME Godlike Genius Award 2016


Coldplay с NME Godlike Genius Award 2016

4198

Британският квартет Coldplay зарадва феновете си с новината, че наградата NME Godlike Genius Award за 2016 отива при тях.

Музикантите ще присъстват на събитието в London’s O2 Academy Brixton на 17 февруари не само да получат своя приз, но и да изпълнят сет с най-доброто от цялата си кариера.

"Благодарни сме на NME за отличието! Изключително горди сме, то означава много за нас, защото Coldplay нямаше да е толкова успешна група без тяхна помощ. Когато през 1998 бяха публикували в списанието за нас, с най-малкия възможен шрифт, това беше най-големият отскок за нас, любовта и подкрепата им променят света ни! Много им благодарим", казва вокалистът Chris Martin.
 
Редакторът на NME Mike Williams също коментира: "За пръв път Coldplay взеха участие в тези награди преди повече от десетилетие, а от тогава станаха една от най-обичаните групи в световен план, така че за нас е удоволствие да ги приветстваме тази година като носителите на наградата Godlike Genius. От зората на Coldplay ние ги подкрепяме и напътстваме и в последните 15 години имаме прекрасна връзка! Сега, когато им предстои наистина вълнуваща година с участия на Superbowl и Wembley, стори ни се удачно да сложим  името им до The Cure, Dave Grohl, Blondie и Noel Gallagher – носителите на Godlike Genius".

The NME Godlike Genius Award ще се състоят за 22-a поредна година, отличавайки едни от най-големите имена в музиката. Предишни носители на наградата са The Clash, Paul Weller, The Cure, Noel Gallagher, Manic Street Preachers, New Order,  Joy Division, Dave Grohl, Johnny Marr, U2, Ian Brown и Blondie. Знаменитата британска група Suede бе удостоена с престижното отличие на миналогодишната церемония.

Както MySound.bg писа, Chris Martin и ко. са в светлината на прожекторите с актуалния си албум "A Head Full Of Dreams", който ще бъде представен със световно турне.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички