Джеймисън Рос ни разкрива своя нежен и богат музикален свят


Джеймисън Рос ни разкрива своя нежен и богат музикален свят

4317

Aмериканският барабанист, композитор и вокалист Джеймисън Рос ще има първи концерт в България на 12 февруари
Kонцертът у нас е част от европейската турне на Рос, свързано с албума му "Jamison". Артистът ще гостува по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в Sofia Live Club. Изявата е част от популярната поредица Music Jam. "Когато спечелих конкурса Thelonius Monk, никой не знаеше, че съм певец. Израсъл съм с духа на музиката, знаех как да я представям, но преди нямах академично музикално образование. Музиката просто беше част от семейството ми", казва Рос.

Той прави впечатление през 2012, когато печели престижното съревнование "Tелониъс Монк", а през 2015 издава дебютния си албум. Критиката реагира със суперлативи като "най-горещото ново име в джаза", а изненадата в диска е, че Джеймисън се изявява не само като отличен барабанист, но и като надарен композитор и зашеметяващ вокалист.

Рос е роден и израсъл в Джексънвил, а музикалната му кариера започва от местна църква. Учи барабани и става бакалавър по джаз в щатския университет на Флорида, а по-късно и магистър по джаз в Ню Орлийнс, където живее днес. Стилът му е смесица от блус, фънк, джаз и госпъл. Билети на цена от 30 лв. до 5 февруари, а от 6 до 12 февруари ще струват 40 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички