Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Митко Щерев почерпи с комунистическа торта за юбилей


Митко Щерев почерпи с комунистическа торта за юбилей

4241

С комунистическа торта почерпи за 70-годишния си юбилей филмовият композитор на столетието Митко Щерев в столичния пиано-бар Sky миналата вечер.

"Поръчал съм ви от носталгия комунистическа торта "Гараш", която за разлика от днешните, които са с маскарпоне и трюфели и са ужасно сладки, тази е сладка и леко горчива, какъвто всъщност е животът", разкри пред гостите си музикантът. Той уточни, че рецептата е от 1975, която е съдбоносна в живота му, защото именно през нея той е написал музиката за един от най-хубавите български филми "Осъдени души" и е създал легендарната група Диана Експрес.

На тортата му имаше само 7 свещички, но при духането им една не изгасна. "Щом остана една да свети, при всички положения това е знак, че ще живея още 10 години", каза композиторът. Митко Щерев отпразнува 70-годишния си юбилей с точно 35 души.

Сред тях бяха колегите му от Диана Експрес Илия Ангелов, Живко Топалов, Бисер Йосифов и Атанас Копчев с половинките си, двама от авторите на най-големите му хитове Лозан Такев ("Северина", "Нямо кино") и Александър Петров ("Вчера", "Пиано за сам", "Милиони мигове")  със съпругите си, както и светският пиар и продуцент лорд Евгени Минчев. Голямата изненада за Митко Щерев беше появата на партито на първородната му дъщеря Надежда, която живее в Германия. Тя беше направила конспирация с най-малката си сестра Рая и до последно двете държали в тайна пристигането й.

"Преди малко в тъмното се появи тази дама, аз я погледнах и си казах: "Тази не съм я поканил". Тя пристъпи към мен и каза "тате", а аз щях да получа удар" – така композиторът представи на приятелите наследницата си.

Днес Митко Щерев събира на празничен обяд трите си дъщери и двете внучета, а БНТ ще отбележи 70-годишнината му с излъчването на филма "Осъдени души" – събота 30 януари, от 20.45 ч. по "БНТ Свят" и по БНТ 1 от 14.45 ч. на 6 февруари. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички