Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Белгийските трашъри Evil Invaders за първи път в България


Белгийските трашъри Evil Invaders за първи път в България

3949

Първото гостуване у нас на белгийското траш/спийд метъл чудо Evil Invaders предстои в афиша на Sofia Metal Fest 2016. Както MySound.bg нееднократно писа, в събитието в зала "Универсиада" ще вземат участие Kreator,  Paradise Lost, Powerwolf, Finntroll и Tiamat. Гостите от Белгия ще свирят във втория ден от проявата - 10 април. Evil Invaders залагат на агресивен стил,  зареждайки феновете с чиста енергия. Те ще допаднат на почитателите на ранните Metallica, Kreator, Exodus, Mercyful Fate и Slayer. След като вече сте били на шоу на белгийците, не остава въпросът защо Evil Invaders са сред най-обещаващите екстремни метъл банди на новото поколение, убеждават организаторите.
Веднага след издаването на дебютното си EP през 2013 групата  започва да концертира из цяла Европа, а много скоро след това подписва договор с Napalm Records. Доста добро начало и интересна история за спийд метъл банда със средна възраст на музикантите от 21 години... Между 2014 и 2015 бандата изнася повече от 170 концерта, голяма част от тях на турнета заедно с Destruction, Majesty, Skull Fist, Lost Society. Следват две турнета в Япония, участия на фестивалите Graspop (BE), Pukkelpop (BE), Metalfest CZ, Out&Loud (GER) и други. След излизането на дебютния им албум "Pulses Of Pleasure" в началото на 2015 групата събра на три самостоятелни концерта в Белгия впечатляващата бройка от над 1 500 души. Много скоро след това Evil Invaders се превърна и в първата траш/спийд метъл банда, попаднала и престояла в официалните белгийски музикални класации за няколко седмици.   
Белгийците ни връщат в дните, когато траш/спийд метъл сцената изгряваше, поднасяйки чиста и безкомпромисна агресия и енергия на този стил.

Sofia Metal Fest е от типа "фестивал на закрито"(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от часа на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото, освен разнородни и разностилови групи, събитието ще предложи и забавления, нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито, обещават организаторите BGTSC. В афиша са 10 групи, а билетите са ограничен брой. Те се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. До 31 март включително цената на пропуските ще е 120 лева. От 1 април до 10 април - 140 лева.  Билетът за възрастовата категория от 7- до 14- годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички