Кой спечели Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк


Кой спечели Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк

4208

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Изкушението и този път бе от нашите приятели в "Сиела". Както е известно, именно в каталога на това издателство излезе книгата "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк".

Двама от вас получиха шанса да се сдобият с книгата. Имената им бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен отговор на въпроса:

Кой е авторът на "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк"?

Вярното е: Мартин Попов.

Честито на Александър Аврамов и Димана Христова.

"Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк" е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл.

Много се е изписало досега за Бялата змия, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – – от корените на Ковърдейл в Дийп Пърпъл до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той следи историята на рок музиката от десетилетия и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на Уайтснейк, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В "Отплаване" музикантите ще открият историята на бандата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на "Here I Go Again" и защо песента "Fool For Your Loving" е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тони Китейън – сексапилната жена от клиповете на бандата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за Уайтснейк и отдалечава Дейвид от бандата.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички