Гери-Никол с 4 статуетки от 359 Hip Hop Аwards 2016


Гери-Никол с 4 статуетки от 359 Hip Hop Аwards 2016

4728

Пробивът на Гери-Никол е най-значимото хип-хоп събитие за 2015, стана ясно от церемонията по удостояване на родните отличници в областта на черните ритми.

Както MySound.bg вече писа, четвъртото раздаване на 359 Hip Hop Аwards бе в зала EFE на столичния хотел "Маринела" миналия петък, 5 февруари.

Скандалната ученичка отвя конкуренцията и грабна цели 4 статуетки - за дебют и пробив, специалната награда на сайта "Ви Бокс", а парчето ѝ с Криско "Ела и си вземи", което има повече от 16 милиона гледания в YouTube, бе обявено за песен на 2015. С приза за ар-ен-би кралица пък надви свирепата конкуренция на Мария Илиева и Лора Караджова.

"Рапър на годината" стана 100 Кила, който излезе на сцената с трима гайдари, за да изпълни парчето "100 гайди". Същото отличие отива у варненеца за четвърта година поред. Според Криско - основен конкурент на спечелилия в тази категория, колегата му бил платил сериозна сума на организаторите, за да бъде удостоен и сега с най-желания приз, който Криско не без основания очаква - през годината той записа няколко парчета, които се превърнаха в хитове. Освен всичко останало участва в два ТВ формата и беше ментор в музикалното състезание X Factor, доказвайки се като един от най-успелите български рап изпълнители. До последно Кристиан Талев, както е истинското име на артиста, смятал, че след толкова усилия наградата за рапър на годината трябва да получи именно той. Но тя му е отмъкната под носа - за пореден път.       

Pavell и Venci Venc’ си тръгнаха от галата с приз за група на годината. Cлед 4 години съвместна работа, популярното българско хип-хоп дуо получи признанието на публиката. Малко преди да му бъде връчена статуетката, тандемът наелектризира залата с изпълнение на два от хитовете си, издадени през 2015 - "Единствената" заедно с Моисей, и "MUTE". Сред продуцираните от Virginia Records парчета на двамата са и "Знаеш ли кой видях?" и "Къде си, брат?" с Ангел и Моисей, "Ще живеем вечно" с Donna, "9" на Pavell и Irina, "Ядрена поезия", "Albert Einstein", "2 х 2" с Пламен и Иво и "Как стана така". В дискографията им са още "Бакшиш за лека нощ", "Dubstep, Sex And Tattoos", "Батман", "Съседа", "Fuck Love" и "Изгрева и залеза" със Сантра. В момента Pavell & Venci Venc’ са в процес на работа по следващите си два сингъла, първият от които ще бъде издаден през пролетта.

24 статуетки, 75 номинирани, избрани в "Топ 5" от различни категории, и 6 специални награди е равносметката тази година.

Церемонията продължи до ранните часове на нощта, когато последната статуетка бе връчена в 00.00 след полунощ. За всички наградени имаше афтърпарти, открито от ветераните Ъпсурт.

Досегашното лице и водещ – Део, предаде щафетата на новите водещи – Павел и Ками от "Първа смяна", несутрешния блок на 359 TV, но пък бе награден за цялостен принос. Майкъл Флеминг Lexus и Марина Кискинова дадоха начало на гала-спектъла. Последва изява на Спенс с  бенд, специална хореография и стайлинг за култовите Ъпсурт, акапелно пеене и китара за Гери –Никол, ексклузивна премиера от Ice Cream, денс шоу от XNRG Crew и VS Dance.

Пълен списък с отличниците -ТУК!

Снимка: 359 Hip Hop Аwards

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички