Фортисимо Фамилия с Божествена комедия в Деня на влюбените


Фортисимо Фамилия с Божествена комедия в Деня на влюбените

4058

14 февруари е нещо повече от ден на любовта и виното, защото "Фортисимо Фамилия" го превръща и в празник на музиката и словото.

"Божествена комедия" по Данте Алигиери е концерт от тийнейджърската серия на програмата, където актьори и солисти търсят кое е по-въздействащото изразно средство, с което да бъде споделена любовта - песента или поезията. Събитието ще се състои в столичната зала "България" от 19.00 ч. тази неделя.    

На сцената отново ще се качи звездата на българския театър Деян Донков, като този път ще му партнира неговата любима и в личния живот - Радина Кърджилова. Към тях се присъединява Михаела Филева (на снимката), която участва за втори път в класическите концерти след изявата си в "Рицарска история", а тенорът Илиян Недев се включва, за да забърка и класическо звучене в това необикновено приключение. Публиката ще чуе музика от Чайковски, Моцарт, Карл Орф, Рихард Щраус, Джон Уилямс, АВВА и други.

Историята ще преведе гостите в залата през деветте кръга на Ада заедно с римите на ренесансовия поет Данте Алигиери. Воден от Вергилий, лирическият герой ще премине и през Чистилището, за да намери начин на финала да се срещне със своята любима, която го очаква в Рая.

Какво още да очаквате, разберете от видеото на Иван Юруков тук:
https://www.youtube.com/watch?v=nbt27hqt9os&feature=youtu.be

Събитието е във Facebook -на:

https://www.facebook.com/events/1683384045263761/

Билети на касата на "Софийската филхармония" или онлайн на:

www.sofiaphilcharmonie.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички