Прогресив рок поразиите на Kaipa в Картини от една изложба


Прогресив рок поразиите на Kaipa в Картини от една изложба

3922

Прогресив рок групата Kaipa отдавна намери своята публика сред слушателите от цял свят.

Стилът на шведите се характеризира със заемане на структурни форми от класическата музика, на елементи от шведския фолклор в съчетание със стилистиката на рока от 70-те години, за да изследват нови територии  със смислени и запомнящи се мелодии.

В своя 12-и студиен албум "Sattyg", или "Поразии", музикантите продължават тенденцията да създават силно въздействаща приказна атмосфера, която не само носи вкуса на Средновековието, но сякаш ни води в безвремието, към музикална конструкция отвъд модните течения.

В текстово отношение в проекта ще открием магията за усещане на вълшебство с неочакваните ходове на повествованието в стил фентъзи: повеждат ни през безкрайния ъгъл на времето с копнеж към тайнственото приключение, за да избягаме от света на пустотата, да надзърнем в небето на художниците, да се вслушаме в тихите си мечти и да прескочим отвъд времето.
 
"Sattyg" ще бъде представен в предаването за концептуалн албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 20 февруари, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички