Адел фаворитка за Британските музикални награди


Адел фаворитка за Британските музикални награди

4835

Адел (Adele) е с 4 номинации за Британските музикални награди (Brit Awards) 2016 - в графите за най-добра британска изпълнителка, най-добър албум ("25"), сингъл и видео на годината за "Hello".

В първата категория тя ще се състезава с Джес Глин, Лора Марлинг, Флорънс Уелч от Флорънс Eнд Дъ Машийн и покойната Ейми Уайнхаус. С по 4 са още Джеймс Бей и Иърс Енд Иърс. Червенокосата Глин има 3 номинации – освен за изпълнителка, още за най-добър сингъл и за най-силен пробив.На обявяването на номинациите тя изпълни един от големите си хитове – "Don’t Be So Hard On Yourself", който излезе през август и до днес е в Топ 10 на най-въртяните парчета в Обединеното кралство. (Изпълнението може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=0LGba-Cc9mM)

С 3 номинации е и DJ Калвин Харис, гаджето на Тейлър Суифт, която отвя конкуренцията и отмъкна най-престижните "Грами"-статуетки.

Както е известно, церемонията по удостояването е в лондонската O2 Arena на 24 февруари. Легендарният Дейвид Боуи, който почина на 10 януари след 18-месечна борба с рака два дни след 69-ия си рожден ден, ще бъде почетен на събитието.

Освен Калвин Харис, за най-добър британски изпълнител са номинирани Джеймс Бей, Марк Ронсън, Джейми Екс Екс и Афекс Туин. Най-добрата британска група ще бъде избрана измежду синти поп триото Years Аnd Years, Blur,  ColdplayFoals  и One Direction.

Статуетката за най-добър международен изпълнител ще си оспорват Дрейк, Отец Джон Мисти, Джъстин Бийбър, Кендрик Ламар и Уикенд, а за изпълнителка -  Ариана Гранде, Бьорк, Кортни Барнет, Лана дел Рей и Меган Трейнър.

С номинации за най-добра международна формация са Eagles Оf Death Metal, които свириха по време на терористичната атака в парижката зала "Батаклан", Alabama Shakes, Major Lazer и Tame Impala.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички