Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Класическите митове и заблуди на рока

01.04.2008   MySound.bg
Кийт Ричардс

По повод 1 април, деня на шегата, вестник "Гардиън" ъпгрейтва списъка на най-популярните и устойчиви митове, свързани с рокмузиката.

В листата фигурира твърдението, че Мама Каас от Мамас Енд Дъ Папас умряла от задавяне със сандвич и че Пол Макартни е загинал в автомобилна катастрофа през 1966 година и сега неговият двойник се радва на огромното му състояние.

В класацията за раздувки влиза и твърдението на Крис Кристофърсън, че е първият брадат кънтри певец, опровергано от факта, че когато е започвал кариерата си е бил гладко избръснат изряден войник от американската армия.

Има я и подхваната отново новина, че Кийт Ричардс от Ролинг Стоунс сяда да пише автобиография, опровергана преди дни от самият китарист, който заяви: „Да си опиша живота... Чудесно, ама като не си спомням какво съм правил вчера”. Популярно, разбира се, е и твърдението, че Кийт изпушил собствения си баща.

Друга опашата лъжа с две различни тълкувания е, че Кийт Муун от Дъ Ху вкарал чисто нов „Ролс Ройс” в басейн. Според едната версия Кийт забравил ръчната спирачка и колата налетяла в строящ се и празен басейн, а според другата - барабанистът купил возилото за групата, но Дъ Ху отказали да го платят и той ядосан го паркирал в басейна и казал на търговеца да си го прибере оттам.

Лъжа от лагера на „Дъ Ху” е също, че Пит Таунзент ударил по главата политическия активист Аби Хофман на Удсток. „Не е вярно – контрира Таунзент, - ако го бях ударил, нямаше да е жив.”

От класацията вече са излезли изтърканите истории, че Елвис е жив, както и всички инсинуации, свързани с Мерилин Менсън и сексуалните му практики.

Статията завършва с шеговито предупреждение към всички пишещи за музика като попаднат на официален некролог на Стинг, в който се твърди, че е един от бащите на регето и първоначалното вдъхновение на „Секс Пистълс” да проверят информацията и да не бързат да тиражират "фактите".

 4138
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930