Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

IAMX с нов албум в София


IAMX с нов албум в София

5275

Емблематичният основател на Sneaker Pimps Chris Corner пристига в България със соловия си проект IAMX по покана на Loud Concerts.

Представянето му е в столичния клуб Joy Station от 20.00 ч. на 16 март.

"IAMX всъщност е моята социална терапия" - споделя Chris Corner -  "Това е начин да общувам със света, да излея душата си и в същото време да танцувам. Също така е и извинение да играя с личността си, да разкривам определени черти от характера си, които не изследвам в ежедневния си живот".

Шестият албум "Metanoia", издаден в края на миналата година, е изключително важен за британския композитор, продуцент, мултиинструменталист, вокалист и видеоартист. Разнообразната музикална линия отбелязва завръщането на Corner към най-добрите времена, когато се наложи като една от най-забележителните креативни личности в света на електронната музика.

IAMX използва изключително жанрово разнообразие и непрестанно експериментира със звуци и бийтове, а съчетанието с дълбоко личните текстове на песните и емоционалното сценично представяне на Corner водят до бързото нарастване на феновете на бандата. Основаният през 2004 проект в Лондон акцентира и върху визуалното изкуство с прибавянето на допълнителни музиканти в ексцентрични костюми и сценични ефекти.

От 2006 до 2013 IAMX се мести в Берлин, където Corner открива как да се вглежда "по-малко в музикалната индустрия и да поеме по независим път". Албумите от този период разглеждат въпросите за сексуалната идентичност, смъртта, любовта, декадентството, наркотиците, самотата, съвременното общество. "Прекарах 7 години в Берлин и обожавам този град, но се чувствах изолиран" - споделя Corner - "Повече няма да правя албуми през зимата, защото това е много депресиращо. Като прибавим и емоционалните ми проблеми при създаването на песни, може да разберете решението да се махна оттам и да отида в Ел Ей".

"Metanoia" е първият диск след преместването и, въпреки че създаването му отнема доста време, Corner се чувства освободен от натиск и маниакален стрес за пръв път от много време. Критиката приема албума като нова страница в историята на IAMX, а през февруари стартира европейското турне за представянето му. Част от тази обиколка е и изявата в България.

Билетите за концерта са в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly.

Цената е 30 лева, а в деня на концерта, както и на място, ще бъде 40 лева за пропуск.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички