Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Над 12 000 ще гледат Васко Василев в Арена Армеец


Над 12 000 ще гледат Васко Василев в Арена Армеец

4420

Над 12 000 души ще гледат на живо световноизвестния цигулар Васко Василев в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 29 февруари.

Виртуозът свири с цигулка "Амати", от която в света съществуват само десет екземпляра, на възраст около 305 г. Харизматичният изпълнител ще отведе присъстващите на музикална разходка с интерпретации на класически шедьоври, фламенко и дори оперни арии, аранжирани в поп звучене. Цигуларят пристигна на родна земя още в началото на месеца и започна трескава подготовка. "Не помня досега да съм отделял толкова дни за репетиции, но за мен е много приятно, защото съм по-дълго в България - споделя концертмайсторът на Кралската опера в Лондон - Оркестърът, който ще свири с мен, е сборен, но е изцяло български. Програмата е много разнообразна. Включил съм теми от оперите "Турандот", "Мадам Бътерфлай" и "Кармен", композиции на Пако де Лусия, музика от филми на Алмодовар и любимото на публиката либертанго на Астор Пиацола".

"Лидл България" дава възможност на 20 щастливци да се срещнат с музиканта, покорил българските и световни сцени минути след неговата изява. Осем от късметлиите вече са избрани чрез във фен-страницата на компанията във Facebook. "Лидл България" им предостави билети за концерта, както и шанс да срещнат любимия си музикант след като слезе от сцената.

Във високосната вечер на 29 февруари някои от зрителите в "Арена Армеец" също ще имат възможност да се срещнат с Васко Василев след концерта. За целта закупилите билет трябва да следят фен-страниците на цигуларя и "Лидл България" в деня на събитието.

"Идеята за тази среща много ми хареса. Щастлив съм, че с "Лидл" ще поднесем тази приятна изненада на зрителите. Надявам се това да е един незабравим момент за тях", споделя Васко Василев. Гостите на концерта ще имат ексклузивната възможност да закупят продължението на автобиографичната книга на цигуларя "Васко@40+5" и да получат комплимент от "Лидл".

В уникалния спектакъл, който цигуларят е подготвил за българската публика, ще вземат участие най-добрият балетмайстор на Кралския оперен балет на Великобритания Стивън Макрей заедно с прима балерината Яна Саленко, барабанистът на Мадона и Блек Сабат Фергъс Джеранд, пианистът от Япония Кейто Сайто, пианистката Памела Никълсън от Сингапур, от групата Чамбао - Тони Ромеро, китаристът Тони Кантеро и перкусионистът Хуан Ередия и един от най-добрите български контрабасисти Веселин Веселинов-Еко.

Оркестърът и хорът ще са сборна формация.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички