Над 12 000 ще гледат Васко Василев в Арена Армеец


Над 12 000 ще гледат Васко Василев в Арена Армеец

4412

Над 12 000 души ще гледат на живо световноизвестния цигулар Васко Василев в столичната зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 29 февруари.

Виртуозът свири с цигулка "Амати", от която в света съществуват само десет екземпляра, на възраст около 305 г. Харизматичният изпълнител ще отведе присъстващите на музикална разходка с интерпретации на класически шедьоври, фламенко и дори оперни арии, аранжирани в поп звучене. Цигуларят пристигна на родна земя още в началото на месеца и започна трескава подготовка. "Не помня досега да съм отделял толкова дни за репетиции, но за мен е много приятно, защото съм по-дълго в България - споделя концертмайсторът на Кралската опера в Лондон - Оркестърът, който ще свири с мен, е сборен, но е изцяло български. Програмата е много разнообразна. Включил съм теми от оперите "Турандот", "Мадам Бътерфлай" и "Кармен", композиции на Пако де Лусия, музика от филми на Алмодовар и любимото на публиката либертанго на Астор Пиацола".

"Лидл България" дава възможност на 20 щастливци да се срещнат с музиканта, покорил българските и световни сцени минути след неговата изява. Осем от късметлиите вече са избрани чрез във фен-страницата на компанията във Facebook. "Лидл България" им предостави билети за концерта, както и шанс да срещнат любимия си музикант след като слезе от сцената.

Във високосната вечер на 29 февруари някои от зрителите в "Арена Армеец" също ще имат възможност да се срещнат с Васко Василев след концерта. За целта закупилите билет трябва да следят фен-страниците на цигуларя и "Лидл България" в деня на събитието.

"Идеята за тази среща много ми хареса. Щастлив съм, че с "Лидл" ще поднесем тази приятна изненада на зрителите. Надявам се това да е един незабравим момент за тях", споделя Васко Василев. Гостите на концерта ще имат ексклузивната възможност да закупят продължението на автобиографичната книга на цигуларя "Васко@40+5" и да получат комплимент от "Лидл".

В уникалния спектакъл, който цигуларят е подготвил за българската публика, ще вземат участие най-добрият балетмайстор на Кралския оперен балет на Великобритания Стивън Макрей заедно с прима балерината Яна Саленко, барабанистът на Мадона и Блек Сабат Фергъс Джеранд, пианистът от Япония Кейто Сайто, пианистката Памела Никълсън от Сингапур, от групата Чамбао - Тони Ромеро, китаристът Тони Кантеро и перкусионистът Хуан Ередия и един от най-добрите български контрабасисти Веселин Веселинов-Еко.

Оркестърът и хорът ще са сборна формация.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички