Бургазлии посрещат 3 март с празничен концерт-спектакъл в Операта


Бургазлии посрещат 3 март с празничен концерт-спектакъл в Операта

4093

Грандиозен концерт-спектакъл с участието на Силвия Кацарова, ансамбъл Чинари и солисти от Мистерията на българските гласове ще бъде специалния подарък на община Бургас за всички нейни граждани по случай Националния празник на Република България - 3 март.

Събитието ще се проведе залата на Държавната опера - Бургас от 18.30 часа на 2 март (сряда) при вход свободен. В спектакъла ще вземат участие още Тенорите, фолклорна формация Етнотикс, Наталия Братанова, Цветан Иванов и представителният духов оркестър на община Бургас. Сценарист и режисьор е Боян Даскалов, а водещ - Драгомир Драганов.

Програмата на общината за отбелязване на 138-та годишнина от Освобождението на България включва още две прояви. Камерен концерт с участието на Шмилена Султанова - сопран, Георги Султанов - тенор и Станка Апостолова - пиано ще се проведе в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино"от 18.00 ч. на 2 март.

По същото време в Дома на писателя на улица "Вола" 1 бургаски творци от сдружение "Бургаска писателска общност" ще почетат националния празник с тематичната вечер "Свещена свобода".

Тържествен фолклорен концерт ще зарадва жителите на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Неговото начало е в 11.00 часа в спортната зала "Никола Станчев" на 3 март. Участие в събитието ще вземат детска фолклорна формация Чинките, детски танцов състав Младост, народните певици Веселка Пачкалова и Ваня Дженезова, оркестър Зеленика и професионална танцова формация Месембрия.

Община Бургас кани всички свои жители да се включат в събитията, организирани по случай националния празник на страната - 3 март.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички