Наближава концертът на Брайън Мей и Кери Елис


Наближава концертът на Брайън Мей и Кери Елис

3813

Наближава концертът на Брайън Мей и Кери Елис, организиран от "София Мюзик Ентърпрайсис" в афиша на "София Филм Фест".

Както е известно, събитието ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 16 март, сряда. Легендарният китарист на Queen и звездата на Бродуей и Уест Енд поемат за първи път на турне в Източна Европа и една от спирките в него ще бъде в София. Българската публика ще се наслади на нови версии на хитове от репертоара на Queen, Beatles, Kansas, любими класики на двамата изпълнители, включително и общата им песен "One Voice".

Позната като първата дама на Бродуей и Уест Енд, Кери Елис печели милиони почитатели и не една и две престижни награди за невероятните си превъплъщения. Тя играе главните роли във всички популярни мюзикъли – от We Will Rock You, покрай който се запознава с Брайън Мей, до "Клетниците", "Оливър!", "Мис Сайгон", "Война на световете", "Омагьосана" и RENT. През миналата година Елис отново получи овации, след като замени Никол Шерцингер в една от коронните си роли на Гризабела в "Котките".

Всяка изява на Кери Елис предизвиква суперлативи и невероятен отзвук в медиите. Освен на сцената, където си партнира с прочути имена като Джейсън Донован, Лиъм Нийсън, Марти Пелоу, Джош Гробан и Бари Манилоу, тя има успешни участия в телевизията и киното, снима се и в екранизацията на "Клетниците" заедно с Хю Джакмън, Ръсел Кроу и Хелена Бонъм Картър. Гласовитата звезда участва в записите на няколко албума, освен това има издадени два диска, продуцирани от Брайън Мей, които превземат британските  класации. Наскоро тя призна, че вече работи по третия си солов албум.  

Брайън Мей и Кери Елис са вече популярен тандем и изнасят поредица разтапящи акустични концерти по целия свят. Една от най-запомнящите им изяви е през 2011, когато изпълняват хитове на Queen в Royal Albert Hall в рамките на Фестивала на британския кралски легион. Публиката ги аплодира повече от възторжено, а сред нея е цялото британското кралско семейство, включително кралица Елизабет II.

Въпреки напрегнатото си ежедневие и многобройните роли, които претворява на сцената, Кери Елис е щастлива, че най-важната роля в живота ѝ е тази на майка. Тя има двама сина – Алфи, който скоро ще навърши три години, и Фреди, роден през ноември 2015 и кръстен на Фреди Меркюри. Звездата на Бродуей споделя, че децата ѝ неизменно пътуват с нея, когато има участия. Елис допълва, че по този начин успява да даде най-доброто от себе си на сцената, тъй като е спокойна, че синовете ѝ са до нея. Съпругът на талантливата изпълнителка се казва Джеймс Таунсенд и е футболен треньор на Лутън Таун. И, макар че програмата на двамата родители е напрегната, Елис споделя, че успяват да намерят достатъчно време, което да прекарат четиримата заедно, а рецептата включва "по-малко сън".

Концертът ще бъде част от програмата на юбилейния 20-ти "София Филм Фест". За публиката на фестивала е изключително удоволствие да приветства легендарния китарист на Queen като специален гост, а и самата история на "София Филм Фест" е неразривно свързана с музиката. През 90-те години на 20-ти век той стартира като "Мюзик Филм Фест" и представя в програмите си през годините голяма част от емблематичните музикални филми, повлияли на няколко поколения меломани и почитатели на киното.

Билетите за концерта на Brian May & Kerry Ellis на цени от 50 до 120 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички