12 000 на крака и 20 в лична среща с Васко Василев


12 000 на крака и 20 в лична среща с Васко Василев

3871

Над 12 000 души се насладиха на уникалния концерт на Васко Василев в зала "Арена Армеец" онази вечер.

Над два часа продължи невероятното шоу, което знаменитият цигулар беше подготвил за българската публика. Този път тя го видя и в друга светлина - в ролята му на диригент. В концерта зрителите се насладиха на съкратен вариант на оперите "Турандот" и "Мадам Бътерфлай", буги- вуги в съвместно изпълнение с японския пианист Кейто Сайто, фламенко в компанията на музикантите от Чамбао, живописни танци от балетмайстора на Кралския оперен балет на Великобритания Стивън Макрей и прима балерината на берлинската Щатсопера Яна Саленко. В концерта участие взеха и барабанистът на Мадона и Блек Сабат Фергъс Джеранд, пианистката Памела Никълсън от Сингапур, един от най-добрите български контрабасисти Веселин Веселинов-Еко, оркестър и хор в сборна формация.

Генералният спонсор на събитието – "Лидл България", изненада присъстващите с мартеници. Както MySound.bg вече писа, 20 души от публиката си тръгнаха още по-развълнувани, след като се срещнаха на живо с талантливия музикант.

В кулминацията на концерта музикантът изненада публиката – обяви, че заедно с "Лидл" е скрил под някои от седалките в залата покана за лична среща. След концерта щастливците имаха възможност да се снимат с Васко Василев. Сред късметлийте се оказа дама, която беше получила билета като подарък за рождения си ден. Друга дама от присъстващите пък сподели, че е сънувала срещата си с цигуларя. Всички те получиха подарък - новата му книга "Васко@40+5" и диск с личен автограф от него и бутилка френско вино от "Лидл".  

"В моите най-смели мечти не съм си мислил, че ще свиря пред 12 000 човека Паганини сам. Благодаря ви приятели, че сте тук. Благодаря и на "Лидл" за това, че продължават да ме подкрепят. Вие сте най-хубавата публика, която съм виждал", каза Васко от сцената.   

Тези, които не успяха да присъстват на концерта, също имаха възможност да се докоснат до магията на музиката на Васко Василев. На страницата на "Лидл България" петима души получиха шанс да спечелят новата книга на артиста, подписана лично от него.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички