Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

непознатиТЕ се завръщат с филм за Куин


непознатиТЕ се завръщат с филм за Куин

4376

"непознатиТЕ" се завръщат в ефира на bTV от 12. 30 часа тази неделя, 6 март.

В 30-минутните си филми журналистът и продуцент Георги Тошев ще срещне зрителите с някои от най-коментираните личности по света и у нас.

Първата история, която ще разкаже, е на Куин и как се създава една от най-влиятелните рок групи на ХХ век. Как британците успяват да продадат над 350 милион албума и да композират песни, които се преврърнаха в химни на няколко поколения, какво остава скрито зад успеха, приятелството, тайния живот на Фреди Меркюри и как финалистът на American Idol Адам Ламбърт го смени на сцената през последните години. Както MySound.bg нееднократно писа, първото шоу на знаменитата банда у нас е това лято

В първия епизод от новия сезон на поредицата - "Куин: легендата продължава" Георги Тошев заедно с оператора Румен Василев и режисьора по монтаж Илиян Диков ще разкажат за началото и звездните години на британската група, за първия ѝ пробив в американските класации, за истинските отношения в бандата и работата с легендарния Дейвид Боуи. Благодарение на личния архив на създателя на групата и "Анимато Мюзик", китаристът и композитор Брайън Мей, зрителите ще видят уникални снимки и редки интервюта с членовете на Куин. Майсторът на струната ще разкрие как избра гласовитата Кери Елис за своя партньорка в поредица концерти. 

Във втория епизод "Брайън Мей: живот без Куин", който ще бъде излъчен от 12.30 часа на 13 март, ще посетят имението на музиканта в Уиндълшам край Лондон, в което той прекарва повече от времето си. Как се съвзема легендарният китарист след смъртта на Меркюри, как успява да раздели времето си между музиката и астрономията, как се променя личният му живот в годините без Куин – очаквайте отговорите му във филма на Георги Тошев. Той показва разностранните интереси на прочутия музикант, връща го в детството му и  разкрива неподозирани страни от неговия характер.

Какво мисли Брайън Мей (вляво на снимката) за британските политици, защо поддържа партията на Зелените и активно участва в кампании за защита на животните и къде преподава астрономия, ще стане ясно още от епизода. Великият китарист разкрива и защо избра звездата на Уест Енд и Бродуей Кери Елис за партньор в акустичното си шоу, което ще видим на 16 март в зала 1 на НДК.

Както е известно, на него двамата ще изпълнят някои от големите хитове на Куин, популярни класики, както и нови композиции, създадени спецално за Елис от Мей.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички