непознатиТЕ се завръщат с филм за Куин


непознатиТЕ се завръщат с филм за Куин

4381

"непознатиТЕ" се завръщат в ефира на bTV от 12. 30 часа тази неделя, 6 март.

В 30-минутните си филми журналистът и продуцент Георги Тошев ще срещне зрителите с някои от най-коментираните личности по света и у нас.

Първата история, която ще разкаже, е на Куин и как се създава една от най-влиятелните рок групи на ХХ век. Как британците успяват да продадат над 350 милион албума и да композират песни, които се преврърнаха в химни на няколко поколения, какво остава скрито зад успеха, приятелството, тайния живот на Фреди Меркюри и как финалистът на American Idol Адам Ламбърт го смени на сцената през последните години. Както MySound.bg нееднократно писа, първото шоу на знаменитата банда у нас е това лято

В първия епизод от новия сезон на поредицата - "Куин: легендата продължава" Георги Тошев заедно с оператора Румен Василев и режисьора по монтаж Илиян Диков ще разкажат за началото и звездните години на британската група, за първия ѝ пробив в американските класации, за истинските отношения в бандата и работата с легендарния Дейвид Боуи. Благодарение на личния архив на създателя на групата и "Анимато Мюзик", китаристът и композитор Брайън Мей, зрителите ще видят уникални снимки и редки интервюта с членовете на Куин. Майсторът на струната ще разкрие как избра гласовитата Кери Елис за своя партньорка в поредица концерти. 

Във втория епизод "Брайън Мей: живот без Куин", който ще бъде излъчен от 12.30 часа на 13 март, ще посетят имението на музиканта в Уиндълшам край Лондон, в което той прекарва повече от времето си. Как се съвзема легендарният китарист след смъртта на Меркюри, как успява да раздели времето си между музиката и астрономията, как се променя личният му живот в годините без Куин – очаквайте отговорите му във филма на Георги Тошев. Той показва разностранните интереси на прочутия музикант, връща го в детството му и  разкрива неподозирани страни от неговия характер.

Какво мисли Брайън Мей (вляво на снимката) за британските политици, защо поддържа партията на Зелените и активно участва в кампании за защита на животните и къде преподава астрономия, ще стане ясно още от епизода. Великият китарист разкрива и защо избра звездата на Уест Енд и Бродуей Кери Елис за партньор в акустичното си шоу, което ще видим на 16 март в зала 1 на НДК.

Както е известно, на него двамата ще изпълнят някои от големите хитове на Куин, популярни класики, както и нови композиции, създадени спецално за Елис от Мей.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички