Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Госпъл и спиричуъл в Музиката на Америка


Госпъл и спиричуъл в Музиката на Америка

5100

Програма с автентични госпъл и спиричуъл песни предстои в цикъла "Музиката на Америка", представен от агенция "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България".

Както MySound.bg вече огласи, концертът Soul Оf America ще се състои в столичната зала "България" от 19.30 ч.на 10 март. Публиката ще чуе хорови и солови песни, които са характерни за афро-американската музикална традиция. Програмата ще бъде представена от Хора и Оркестъра на Класик FM радио с диригент Андре Дж. Томас. Той е един от утвърдените специалисти в американската хорова музика, професор във Florida State University с активна международна кариера. В репертоара са включени също най-хубавите откъси от операта "Порги и Бес" от Джордж Гершуин. Гостуващи солисти са американските певци Нагуанда Нобълс (сопран) (на снимката) и Бенджамин Полайт (бас-баритон).

Андре Дж. Томас е дирижирал множество хорови състави в САЩ, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия. Бил е гост-диригент на Бирмингамския симфоничен оркестър, Чешкия национален симфоничен оркестър, Берлинския радиохор, Хора на Нидерландското радио, оркестрите Charlotte Symphony, Tallahassee Symphony и други. От 1988 работи като артистичен директор на Общинския хор на Талахаси. Последната му книга "Way Over In Beulah Lan: Разбиране и изпълнение на негърския спиричуъл" бързо става част от основната литература в тази област. През 2011 Андре Томас е удостоен с отличието Distinguished Service Award от организацията Chorus America.
 
Родена в Талахаси, певицата Нагуанда Нобълс получава пълна стипендия за Florida State University (FSU) и завършва бакалавърска и магистърска степен. Специализира в Грац, Австрия, където работи с известни вокалисти и преподаватели. След дипломирането си, Нагуанда Нобълс започва кариерата си в Austin Lyric Opera. През 2005 дебютира в оперния театър на Пенсакола. Представя се с голям успех в постановка на операта "Вълшебната флейта" от Моцарт в Питсбъргската опера. Участвала е също в постановки на оперите в Дейтън, Стоктън, Атланта и в концерти с Берлинския радиохор и с Бостънския симфоничен оркестър под диригентството на Курт Мазур.

Бенджамин Полайт произхожда от Атланта (Джорджия). Певецът притежава уникален и красив басов тембър. Завършва Florida State University, след което участва в интензивна програма на Американския институт за музикално обучение (AIMS) в Грац, Австрия. Има много изяви със Симфоничния оркестър на Северозападна Флорида, Оперния хор на Атланта, както и с Atlanta Opera Company.

Билетите за концерта Soul Оf America са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България". Работно време на касата: понеделник – петък – 9.30-13.30; 15.00-19.00 ч.

Продажба онлайн - на www.ticketsbg.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички