Искаш ли да стоиш мирна за малко?


Искаш ли да стоиш мирна за малко?

5097

Не знам дали вторник вечер (8 март) беше за дамите, но определено беше на Николай Воденичаров - Nikeca (да се произнася Никееца).

Музикантът представи първото си самостоятелно парче "Мирна" на екран в голямата зала на Swingin Hall, ограден от колеги, музиканти, приятели, верни фенове и ценители на истинската музика, избрали клуба да се забавляват и танцуват в празничната вечер.

Купонът започна малко след обявения час с излъчването на клипа с режисьор Димо Стоянов от P.I.F. и оператори Стефан Стефанов, Николай Мутафчиев и Юрий Божинов. Мастерирането е дело на Люси Стойнев от Dirty Purchase, извършено в неговото студио. При представянето музикантът изрази благодарности на всички, участвали в записа на музиката и създаването на клипа, както и на продуцента на песента - Христослав ГалилеевГальо.

Да поздравят колегата си, дойдоха момчетата от Jin Monic, Rudi, Duli, Muden & Kukushev, Пеци бенд, Тома Здравков, Лъчезар Евтимов и Йонислав Йотов от СкандаУ, Стойчо Иванов-Стинки и много други.

С последните кадри на клипа с участието на чаровната и обещаваща млада актриса Йоанна-Изабелла Върбанова в главната роля, публиката избухна. А аплодисментите дълго не стихнаха. Последва изпълнение на "Мирна" на живо с Тодор Добромиров (Моца/Моци – идва от Моцарт) на барабаните и Иван Иванов на китарата, подкрепени от част от брас секцията на Dirty Purchase. Дори и това последващо изпълнение обаче не беше достатъчно на публиката, която искаше още и още и определено не желаеше да стои… мирна.

Интересното в случая е, че тримата музиканти движат отделен музикален проект заедно, а именно - рок бандата Casual Threesome. След презентацията на самостоятелната песен на Никеца, със самочувствие и много енергия, музикантите изпълниха и няколко парчета на Casual Threesome – синглите "We’re Also Taking’ This", "Nothing Good Comes Ahead", "No Relief" и други. В момента групата работи по клипа на парчето си "We’re Also Takin’ This" заедно "с едни много хубави хора", по думи на Никеца. Очаква се видеото да излезе през април.

След Casual Threesome и кратка пауза, музикалната вечер продължи ударно с Dirty Purchase. Николай Воденичаров отново се качи на сцената, за да се раздаде и в другата си позната ни роля от 2014, а именно – като вокалист редом до прекрасната Амалия. Бандата удари много парчета от първия си албум, включително и едноименнато "Sweet Sensation", както и кавъри, с които нашумя преди ехей-й-й две десетилетия. Иван Лечев на китарата беше заменен от Иван Иванов (Casual Threesome) който се справи перфектно. Брас секцията пълнеше душата не само с изпълненията си, но и с хореографията на танците си, в която умело и леко се включваше и специалният образ на вечерта – Никеца. Dirty Purchase се раздадоха до полунощ, а след слизането им от сцената, клипът на "Мирна" бе излъчен още веднъж за радост на феновете, които вече запяха с пълно гърло припева. Получи се великолепна вечер – пълна с емоции, музика, и танци.


Сряда сутрин. След представянето на "Мирна". Имаме уговорка с приятелките от снощи да пием кафе. Първият въпрос на всяка от тях, когато влиза, е: "Качена ли е вече "Мирна"? Къде да я гледаме?". Оказва се, че всички те са се събудили с въпросния припев, не могат да си го избият от главите.

"Искаш ли да стоиш мирна за малко?
Да ти се полюбувам, да те поцелувам малко?"

Говорим си колко много ни е допаднала песента и коментираме, че бихме заложили на малко по-секси визия на Никеца в клипа - близка на тази, която знаем от изключително успешната колаборация "Honey" с Руди от Rudi, Duli, Muden & Kukushev. Чаровник е и има въздействие върху нежните създания, затова трябва да заложи и на тази си страна.

Правим разбор на вечерта: говорим едновременно, силно се усеща настроението от снощи и всички са много, много доволни от музиката, танците и атмосферата. Питат кога ще има албум на Никеца и на Casual Threesome

А и кога ще ходим пак в Суинга.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички