Азис диктува световните музикални тенденции според New York Times


Азис диктува световните музикални тенденции според New York Times

4305

Азис е единственият българин, намерил място в класацията на престижното издание New York Times, която определи 25-те песни, които диктуват тенденциите в световната музика.

Кралят на поп-фолка попада в престижния чарт с песента си "Хабиби", която се наложи като тотален хит в България, а и много отвъд границите на държавата.

Сред песните, които оказват влияние на актуалните тенденции в музиката по целия свят, са парчета, изпълнени от Rihanna, Pitbull, David Bowie, Lionel Richie, Pharrell, Justin Bieber, Coldplay и други световни звезди. Единственото българско предложение е песента на Азис "Хабиби", която има рекордните 22 000 000 гледания в официалния YouTube канал на FEN TV. Класацията на New York Times за това накъде отива музиката е поредното признание за таланта на Азис извън пределите на родината и доказателство, че за успехите му няма граници.

Още с излизането си "Хабиби" се превърна в тотален хит за броени дни - истински прецедент във всички музикални жанрове в последните години. Парчето все още е в челните места на чартовете и е сред най-предпочитаните в клубовете и радиостанциите в цялата страна.

Азис обаче може да се похвали с милиони гледания не само за "Хабиби", но и за много други свои песни, издадени в последните години. Това го превръща в изпълнителя с най-много гледания в интернет пространството. Друг рекордьор в класацията от клипове на хитовия певец е "Мразиш" - 17 150 000 гледания, следван от "Сен Тропе" - 15 600 000 гледания и "Хоп" - 11 380 000 гледания.

Следват ги "Евала" с 9 980 000 гледания и "Пий цяла нощ" - 7 145 000 гледания.

Линк към класацията на New York Times:
http://www.nytimes.com/interactive/2016/03/10/magazine/25-songs-that-tell-us-where-music-is-going.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=mini-moth®ion=top-stories-below&WT.nav=top-stories-below&_r=0#/matt-chamberlain-john-cougar-john-deere-john-316-keith-urban

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички